Flamberede pandekager med kirsebær

Flamberede pandekager med kirsebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pandekager:
2 æg
0.5 dl.øl
30 g.sukker
125 g.hvedemel
100 g.margarine
 
 Flambering:
250 g.sødkirsebær
50 g.hasselnødder
2 dl.appelsinsaft eller -juice
50 g.flormelis
0.5 dl.cognac
 
Opskrift:
Mel røres sammen med æg og sukker. 75 g margarine smeltes og røres i. Øl røres i.

Pandekagerne bages tynde på en pande i lidt margarine.

Sødkirsebærrene skylles, aftørres og befries for stilk. Flormelis varmes op på en pande, til det karamelliserer. Hasselnødder tilsættes og varmes igennem. Appelsinsaften hældes ved, og det hele koges godt igennem.

De lune pandekager samt kirsebærrene anrettes i et ildfast fad. Cognac tilsættes og retten antændes.

Nødde-/appelsinsovsen serveres til.

Tips:

Kan eventuelt serveres med softice eller kold flødeskum.





Beskrivelse:

Flamberede pandekager

Leder du efter en opskrift på pandekager, som tilberedes på en lidt mere ekstravagant måde? Så er denne flamberede pandekager opskrift lige det, du har ledt efter. I denne opskrift er der anvendt kirsebær. Bryder du dig ikke om kirkebær, kan du eventuelt prøve at eksperimentere med andre typer bær.

Hvad er flamberede pandekager?

Retten er også kendt under navnet crepes Suzette, som er en klassisk fransk dessert, der er elsket af mange verden over. Det som gør pandekagerne til noget særligt er, at de flamberes i en karamelliseret appelsinsovs. For at kunne antænde desserten, hældes der cognac over pandekagerne. Hvis du ønsker at afslutte en vellykket middag med et brag, står flamberede pandekager med cognac højt på listen over skønne desserter, der skal afprøves.

Ideer til servering af flamberede pandekager

Desserten egner sig perfekt til f.eks. nytårsaften, den runde fødselsdag eller til brylluppet. Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af dine flamberede pandekager, kan du vælge at servere softice, kold flødeskum eller en ske god vaniljeis til. Du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt desserten smager eller indeholder alkohol. Alkoholen fordamper nemlig under flamberingen.

Vil du hellere servere gammeldags pandekager? Find opskriften her hos Alletiders kogebog.

karakterer:
Opskriften er vist 16415 gange,
og udskrevet 368 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder godt vil prøve nytårsaften