Oksetykstegsfilet og Romainesalat med kastanjer

Oksetykstegsfilet og Romainesalat med kastanjer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
2000 g.dansk oksetykstegsfilét
1 spsk.olie
 
 Romainesalat med kastanjer:
250 g.kastanjer
500 g.groft køkkensalt
2 æbler
6 stilkeblegselleri
1 romainesalat
2 spsk.eddike
2 spsk.valnøddeolie eller anden olie
2 spsk.hakket purløg
 salt
 peber
 
 Rødvinskogte skalotteløg:
1000 g.skalotteløg
100 g.smør
4 kvistefrisk timian
2 spsk.sukker
2 dl.rødvin
 salt
 peber
 
 Grønsager i butterdej:
2 plader butterdej
1000 g.kartofler
2 pastinakker eller persillerødder
2 gulerødder
500 g.hytteost
2 bdt.frisk basilikum
 salt
 peber
2 æg
25 g.mandelflager (evt.)
 
Opskrift:
Stegning af oksetykstegsfilét
Tænd ovnen på 250o og lad den blive varm. Sæt stegen i et smurt, ildfast fad, som passer i størrelse til stegen. Sæt fadet i ovnen og brun oksetykstegsfiléten i 10-15 minutter. Krydr så stegen med salt og peber og skru ned for ovntemperaturen til 180o. Kom evt. lidt vand i fadet. Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af stegen. Centrumtemperaturen skal være 55-60o for rødt/rosastegt kød, 60-65o for svagt rosa og 65-68o for gennemstegt kød. Det tager ca. 1 time. Stegen skæres for på tværs af kødfibrene(den behøver ikke at hvile), stegefedtet kasseres.

Romainesalat med kastanjer
Vask og tør kastanjerne. Skær et kryds i den spidse ende af kastanjerne med en lille skarp kniv eller med en kastanjeklipper. Fyld et lille, ildfast fad med groft køkkensalt og sæt kastanjerne i saltet med krydset opad. Sæt så fadet i ovnen ved 180o i ca. 45 minutter til kastanjerne føles møre, når man stikker i dem. Pil skallen af kastanjerne, den fjernes lettes mens de endnu er lune. Kærnehuset fjernes fra æblerne, som skæres i tynde både. Snit blegsellerien i tynde skiver. Bland æblebåde og selleriskiver i en skål sammen med stykker af romainesalat. Hæld eddike og olie over og pynt med finthakket purløg og de bagte, pillede kastanjer. Krydr med salt og peber.

Rødvinskogte skalotteløg
Pil skalotteløgene og steg dem gyldne i halvdelen af smørret. Tilsæt blade af timiankvistene og sukker. Hæld så rødvin og 1 dl vand i gryden og lad løgene koge møre i ca. 15 minutter. Så kommes resten af smørret i, og der smages til med salt og peber.

Grønsager i butterdej
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter og skær dem i tynde skiver på ca. 2 mm. Skræl så pastinakker og gulerødder og skær dem i tynde skiver på 2 mm. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog grønsagerne i 5 minutter. Tag dem op med en hulske og dup dem tørre i et rent viskestykke. Rul de to butterdejsplader ud så de hver for sig fylder 20x25 cm og er 2 mm tykke. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bland de forkogte grønsagsskiver med hytteost og finthakket basilikum i en skål. Fordel så blandingen på midten af de to stykker butterdej. Krydr med salt og peber. Pensl kanten på butterdejen med sammenpisket æg. Luk dejen sammen om grønsagsblandingen og tryk kanterne med en gaffel. Pensl pakkerne ovenpå og drys evt. med mandelflager. Når stegen tages ud af ovnen, sættes ovnen på 230o. Vent til den er varmet op til temperaturen og stil så butterdejsstængerne i ovnen i 15-20 minutter til de er færdigbagte og gyldne.


karakterer:
Opskriften er vist 40789 gange,
og udskrevet 1223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Randi  -  0000-00-00 00:00:00
Simpelthen bare for lækker!!!!