Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønner

Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :


Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønner, billede 4 Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønner, billede 1 Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønner, billede 2 Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalvetykkam
Peberkorn, sorte
   
2 Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
2 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
300 gram Grønne bønner, friske
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
  Brød
   


Opskrift:

Fenniklen deles i kvarte på langs, toppen og stokken skæres fra (bruges til kogning). Skær de kvarte fennikel i strimler på langs og blanchér dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Tag dem op og læg dem i iskoldt vand.

Rødløgene skæres på samme måde som fennikel og blancheres let ca. 1 minut. Læg dem i iskoldt vand.

Bønnerne snittes i 2 cm stykker og blancheres let ca. 1 minut og lægges i iskoldt vand. Lad alle grønsagerne dryppe godt af i en sigte, gerne sammen. Dilden plukkes i fine stykker, gem stilkene til kogning.

Kødet skæres i store tern som gives et opkog i letsaltet vand og tages op, vandet kasseres og kødet kommes tilbage i gryden.

Tilsæt vand så kødet i gryden er dækket, tilsæt dildstilke, fennikeltop og -stok sammen med peberkorn, lad kødet koge ved svag varme under låg 2-2.5 time til det er mørt. Skum af for urenheder.

Når kødet er mørt, tages det op af gryden, og suppen sigtes gennem et klæde og hældes tilbage i gryden, lad suppen koge op, tilsæt piskefløden og lad den koge godt igennem, jævn evt. med lidt Maizena og smag til med salt og peber.

Anretning:
Kød og grønsager varmes i saucen og til sidst tilsættes den plukkede dild.

Tilbehør:
Aspargeskartofler eller ris sammen med godt brød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 22099 gange,
og udskrevet 355 gange.


Energi:
KJ total 13581 (3233 kcal)
KJ pr. Pers. 3395 (808 kcal)
Vægt ialt 2900 gram
Vægt pr. Pers. 725 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu