Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marineret, langtidsbagt oksebovklump med porrer, gulerødder og kartofler

Marineret, langtidsbagt oksebovklump med porrer, gulerødder og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebovklump

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.bovklump
 
 Til marinade:
1 løg
1 porre
4 fedhvidløg
4 laurbærblade
1 spsk.timian (frisk eller tørret)
 salt
 peber
4 dl.hvidvin
 
 Til suppe:
2 porrer
4 gulerødder
1000 g.kartofler
1 spsk.timian (frisk eller tørret)
 salt
 peber
3 dl.tør hvidvin
10 dl.grønsagsbouillon
 


Opskrift:

Marinering (dagen før): 1. Okseboven skal marineres, så find en passende skål der ikke er for stor og læg kødet heri. 2. Rens løg og porre og skær dem i små stykker. Læg dem over kødet med hvidløg, laurbærblade, timian, salt og peber og hæld hvidvinen henover. Stil nu skålen i køleskabet i minimum 12 timer og gerne i 24 timer, vend kødet et par gange. Til suppe: 3. Porrer, gulerødder og kartofler renses/ skrælles og skæres i ca. 1 cm tykke skiver og blandes sammen med timian, salt og peber. 4. Tag en jerngryde eller stor ildfast skål med låg til. Dæk bunden med et lag af grønsagerne. Tag kødet op af marinaden – læg det oven på grønsagerne og fordel så resten af grønsagerne over kødet, så det dækkes. Hæld hvidvin og grønsagsbouillon over og læg nu et tætsluttende låg på skålen/gryden (eller dæk med stanniol) og stil den i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 3 timer. 5. Tag kødet op af gryden og lad det hvile ca. 15 minutter inden det skæres i skiver. Grønsagerne serveres i bouillonen, der skal ikke laves yderligere sauce til.

Tips:

En kold grønsagsret f.eks. marinerede, grønne bønner eller en hvidkålssalat kan bruges som ekstra tilbehør.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)

Opskriften er vist 30765 gange,
og udskrevet 730 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu