Pasticcio (indbagt spaghetti)

Pasticcio (indbagt spaghetti), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
250 g.hvedemel
125 g.smør i tern
3 spsk.sukker
1 æggeblomme
2 spsk.vand
 
 Fyld:
2 spsk.olie
1 hakket løg
2 fedhvidløg finthakket
500 g.hakket oksekød
150 g.kyllingelever
2 tomater hakkede
1.25 dl.rødvin
1.25 dl.kraftig oksebouillon
1 spsk.oregano
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 revet parmesan
 
 Bechamelsauce:
60 g.smør
2 spsk.hvedemel
3.75 dl.mælk
 salt
 peber
150 g.bucatini eller spaghetti
 
Opskrift:
Dej:
Kom mel, koldt smør, sukker, æggeblomme og halvdelen af vandet i en foodprocessor. Blendes til det danner en kugle, tilsæt om nødvendigt resten af vandet. Dejen æltes smidig på et melet bord. Pakkes ind i film og lægges i køleskab.

Fyld:
Olien varmes op i en gryde. Svits løg og hvidløg bløde og gyldne. Sæt varmen op og brun oksekødet. Tilsæt kyllingelever, tomat, rødvin, bouillon, oregano og muskat. Smages til med salt og peber. Kødsaucen bringes i kog for kraftig varme, dæmp varmen og lad den simre under låg i ca. 40 min.
Afkøles og rør parmesan i den.

Bechamelsauce:
Smør smeltes for svag varme, og tilsættes mel. Koges under omrøring i 2 min eller til det er gyldent. Rør mælken i lidt efter lidt, og bring i kog til den jævner, kog i yderligere 1 min. Smages til med salt og peber.

Kom Pastaen i en gryde spilkogende vand og kog den al dente Afdryppes og afkøles.

En dyb pieform (23 cm.) smøres godt, og ovnen forvarmes til 160 grader C.

Del dejen i 2, Rul den ene ud, så den kan dække bund og sider i den smurte form. Lad den hænge ud over formens sider. Hæld kødsaucen i formen, derefter spaghetti. Øs bechamelsauce over så den siver ned og dækker pastaen. Til sidst resten af kødsaucen. Rul resten af dejen ud den på som låg.
Skær kanten til og klem dejkanterne sammen.

Bages i 50 til 55 min, eller til den er gyldenbrun og sprød. Trækker i 15 min inden udskæring.

Serveres med flutes eller salat.





karakterer:
Opskriften er vist 18309 gange,
og udskrevet 274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-01-11 18:23:22
Nem og lave - og huske, god og ordentlig opskrift, som desuden lyder aldeles smagfuld