Perlehøne i rømertopf

Perlehøne i rømertopf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøne hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 persehøne (ca. 1.2 kg)
 salt
 peber
1 løg
2 æbler
2 stilkecitrongræs
1 spsk.smør
 
 Tilbehør:
150 g. sorte bønner
5 dl.vand
0.5 tsk.salt
1 løg
1 laurbærblad
 
 Desuden:
2 tomater
2 peberfrugter (gul og grøn)
1 kvistfrisk timian
 
Opskrift:
Læg bønnerne i blød i rigeligt koldt vand – dagen FØR.

Læg stegesoen i vand, der dækker. Lad den ligge ca. 1 times tid.

Skyl perlehønen, tør den godt og krydr den ind og udvendigt med salt og peber. Pil løget og hak det groft. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både. Fjern det yderste lag af citrongræsstilkene og skær den i mindre stykker. Fyld det hele i perlehønen og luk med kødnåle.

Tag lergryden op af vandet og læg fuglen i med brystet opad. Pensl brystet med smeltet smør. Læg låget på og sæt stegesoen i den kolde ovn.

Sæt ovnen på 200 grader og lad hønen stege 1½ - 1¾ time. Prik i låret med en kødnål – hvis saften der pibler ud er klar, er hønen færdig.

Kasser iblødsætningsvandet og kog bønnerne i frisk vand, tilsat salt, peber, løg og laurbærblad. Lad det koge ca. 45 minutter under låg.

Skold og flå tomaterne. Fjern kernerne og skær tomatkødet ud i strimler. Skyl peberfrugterne, fjern frøstol og kerner og skær også peberfrugterne ud i strimler. Giv peberfrugterne et kort opkog i letsaltet vand.

Tag låget af lergryden og lad hønen stå nogle minutter, inden den serveres, skåret i passende portionsstykker. Server bønner, tomat, peberstrimler til og pynt med korianderblade.

Tips:

Retten kan også tilberedes med en kylling i stedet for en perlehøne. Citrongræs kan eventuelt erstattes med citronsaft, som dryppes over æblerne inden de lægges i perlehønen.





karakterer:
Opskriften er vist 24430 gange,
og udskrevet 499 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu