Lammekølle provencale i lergryde

Lammekølle provencale i lergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle
1.5 kg.kartofler
2 store bdt.persille
2-4 fedhvidløg
0.5-1 l.hønsebouillon
 spændende krydderier
 salt
 peber
 smør
 
 grøntsager, frit valg, alt skåret i små stykker, men ikke itu:
 porrer
 gulerødder
 champignon
 selleri
 tomater
 
Opskrift:
Lergryden stilles i vand 1 time før brug, det er vigtigt! Den tørres af og smør gnides på indersiden.

Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og persille samt salt og peber.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 3 mm. De lægges taglagt i bunden af gryden. Udover dem væltes masser af hakket persille og mere hvidløg.

Ovenpå lægges lammekøllen med ydersiden opad. De småtskårne grøntsager spredes ovenpå og bouillonen hældes over.

Låget kommes på og gryden sættes i ovnen og den skal stege ca 2 timer ved 250 gr. Der behøves ikke anden sauce til end den bouillon, der er mellem grøntsagerne, den skal blot koges lidt ind.





karakterer:
Opskriften er vist 13149 gange,
og udskrevet 460 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu