sukker (evt. rørsukker) 400 g. sukker (evt. rørsukker)
400
g.
hvedemel 400 g. hvedemel
3
tsk.
bagepulver 3 tsk. bagepulver
1
spsk.
stødt kanel 1 spsk. stødt kanel
1
knsp.
stødt nellike 1 knsp. stødt nellike
500
g.
reven gulerod 500 g. reven gulerod
100
g.
hakkede valnøddekerner (eller hasselnøddekerner) 100 g. hakkede valnøddekerner (eller hasselnøddekerner)
Glasur: Glasur:
100
g.
flødeost naturel 100 g. flødeost naturel
1
dl.
creme fraiche 18% 1 dl. creme fraiche 18%
1
dl.
flormelis 1 dl. flormelis
lidt reven citronskal lidt reven citronskal
Opskrift:
Pisk sukker og olie cremet, tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel, bagepulver, kanel og nellike. Sigt melblandingen i dejen og vend revne gulerødder og hakkede nødder i til sidst. Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Bag kagen ved 175 grader i ca. 1 time. Der må ikke hænge dej ved en strikkepind stukket ned midt i kagen. Lad kagen køle af ½ time i formen, inden den køler af på en bagerist.
Glasur: Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen og smør den tyktflydende creme på kagen.
Servering: Serveres med årstidens frugt - f.eks. blommer, abrikoser eller druer.