Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Pasta - Lasange

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grøntsagslasagne, billede 4 Grøntsagslasagne, billede 1 Grøntsagslasagne, billede 2 Grøntsagslasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Grøntsagssovs:
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Oregano, tørret
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Bechamelsovs:
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Muskat
   
  Desuden:
6 Lasagneplader, friske 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
   
Opskrift:
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær hvidkålen fint ud. Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Rens og hak løgene.

Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne. Tilsæt vand og de øvrige ingredienser til grøntsagssovsen. Lad det koge under låg i 10 min.

Smelt smørret til bechamelsovsen. Rør melet i og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig omrøring med et piskeris. Tilsæt osten og lad den smelte. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

Smør et ovnfast fad og læg 3 lasagneplader i bunden. Herover fordeles først halvdelen af grøntsagssovsen, så halvdelen af bechamelsovsen. Derefter lægges igen 3 lasagneplader, resten af grøntsagssovsen og som afslutning et lag bechamelsovs. Stil lasagnen på bageristen på næstnederste rille i en 200 grader C. alm. ovn i 30 min. En stor skål blandet salat serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (47 stemmer)

Opskriften er vist 207280 gange,
og udskrevet 4575 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7057 (1680 kcal)
KJ pr. Pers. 1764 (420 kcal)
Vægt ialt 2057 gram
Vægt pr. Pers. 514 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bente  -  2015-03-05 19:41:45
God husk indkøbsliste

Julie   -  2012-08-03 10:24:13
Super lækker ret! Kan godt tåle lidt længere tid i ovnen. Vi gav den 45 min

Liza  -  2011-11-05 15:52:31
God

Camilla  -  2011-04-03 19:36:12
Virkelig lækker og meget nem! :-) Brugte dog tørrede plader istedet.

Maria  -  2010-07-31 08:05:27
Den var bare rigtig god. Jeg brugte lidt grønne bønner i stedet for nogle af løgene og tørret lasangeplader - Mums