franskbrødskrummer (ca. 3 skiver)50 g. franskbrødskrummer (ca. 3 skiver)
2
fed
presset hvidløg2 fed presset hvidløg
1
tsk.
timian1 tsk. timian
1
tsk.
rosmarin1 tsk. rosmarin
1
æg1 æg
4
dl.
vand4 dl. vand
2
skalotteløg2 skalotteløg
20
g.
margarine20 g. margarine
1-1.5
tsk.
timian1-1.5 tsk. timian
0.5
dl.
portvin0.5 dl. portvin
salt salt
peber peber
Opskrift:
Kødet gnides med salt og peber.
Franskbrødskrummen smuldres og røres med hvidløg, timian, rosmarin og æg.
Blandingen smøres på ryggens overside og stegen lægges i en bradepande.
Brunes ca. 15 min. ved 225 grader
Vand hældes ved og varmen dæmpes til 160 grader.
Vidersteger 3/4 - 1 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes.
Stegen tages ud, skyen hældes fra og skummes for fedt.
Skalotteløgene skæres i tern og svitses i en gryde i margarine.
Stegeskyen tilsættes og saucen smages til med timian, portvin, salt og peber.
Saucen kan jævnes med 1 tsk. majsstivelse.
Kødet skæres fra benene og skæres i skrå skiver.
Serveres med Kartofler og årstidens grøntsager.
Tips:
Saucen smager bedst med frisk timian.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 13529 gange, og udskrevet 525 gange.
Kommentarer
- 2010-04-30 16:34:38 Retten ser spændende ud - men hvorfor margarine ....?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider