Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammeryg med timiansauce

Lammeryg med timiansauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.dobbelt lammeryg
 salt
 peber
50 g.franskbrødskrummer (ca. 3 skiver)
2 fedpresset hvidløg
1 tsk.timian
1 tsk.rosmarin
1 æg
 
4 dl.vand
2 skalotteløg
20 g.margarine
1-1.5 tsk.timian
0.5 dl.portvin
 salt
 peber
 


Tilbehør:
Kartofler og årstidens grøntsager.
Opskrift:

Kødet gnides med salt og peber. Franskbrødskrummen smuldres og røres med hvidløg, timian, rosmarin og æg. Blandingen smøres på ryggens overside og stegen lægges i en bradepande.

Brunes ca. 15 min. ved 225 grader Vand hældes ved og varmen dæmpes til 160 grader. Vidersteger 3/4 - 1 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes.

Stegen tages ud, skyen hældes fra og skummes for fedt. Skalotteløgene skæres i tern og svitses i en gryde i margarine. Stegeskyen tilsættes og saucen smages til med timian, portvin, salt og peber. Saucen kan jævnes med 1 tsk. majsstivelse.

Kødet skæres fra benene og skæres i skrå skiver.

Tips:

Saucen smager bedst med frisk timian.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 12531 gange,
og udskrevet 479 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-04-30 16:34:38
Retten ser spændende ud - men hvorfor margarine ....?