Naan

Naan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
1 tsk.sukker
500 g.hvedemel
1.5 tsk.salt
1.25 dl.yoghurt naturel
1 æg
5 spsk.smør
 
 Pensling:
2 spsk.smør
2 spsk.sesamfrø og/eller birkes
 
Opskrift:
Rør gæren ud i 5 spsk håndvarmt vand og rør sukkeret i. Lad det stå i 5 min. Si mel og salt ned i en stor skål og lav en fordybning i midten. Bland gærblandingen med yoghurt og sammenpisket æg og hæld det ned i melet. Tilsæt 5 spsk varmt vand og rør det hele sammen til en lind dej. Så tilsættes det smeltede smør, og dejen æltes grundigt i 15-20 min., dækkes med et fugtigt klæde og sættes til hævning i en time.

Del dejen i 8 stykker som trilles til kugler og rulles ud, ikke alt for tyndt. Læg brødene på bagepapir og lad dem hæve under klæde i 15 min.

Lige før brødene bages pensles de med smeltet smør og drysses med sesam eller birkes.

Bag brødene i en 230 grader C varm ovn i 10-12 min., til de er gyldne.

Tips:

Naan er et blødt og lækkert indisk madbrød. Dagen efter har jeg med stor succes brugt dem til en herlig frokostbolle med fyld efter eget ønske.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Naanbrød

karakterer:
Opskriften er vist 28355 gange,
og udskrevet 968 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-03 20:06:09
Lidt besværlig. smager fint, men mere som en fødselsdagsbolle end som Naan

  -   2011-01-23 16:04:45
Jette. Hvad mener du med at det er let at lave. Det er da den mest omstændige, ikke-langtidshævde, opskrift jeg nogensinde har set. Der står ælt grundigt i 15-20minutter = lang tid. Man skal piske et æg (=opvask), smelte smør (=opvask), si mel (=opvask). Jeg er nysgerrig efter hvad det er for noget brød du plejer at bage, hvis det her er let. Vh Thomas

  -   2007-12-05 12:48:14
Superlækkert brød, er dog bedst lige når det kommer ud af ovnen. Let at lave. Jette

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret lyder god!