Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gulerodsboller

Gulerodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gulerodsboller, billede 4 Gulerodsboller, billede 1 Gulerodsboller, billede 2 Gulerodsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1.5 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gulerødderne skrælles og rives groft.

Gæren røres ud i det lunkne vand og det hele blandes og æltes godt. Hæver lunt og tildækket med et viskestykke ca. 1 time.

Formes til 24 boller, fordelt på 2 plader. Efterhæver 20 minutter.

Bollerne pensles og bages ved 210 grader C. alm. ovn i 20 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (573 stemmer)

Opskriften er vist 536420 gange,
og udskrevet 27415 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19160 (4561 kcal)
KJ pr. stk. 798 (190 kcal)
Vægt ialt 2040 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 939 KJ (223 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 39.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

ls  -  2018-01-22 13:26:05
det er gode men de mangler mælk

Ditte S.  -  2017-05-16 16:16:19
Fantastiske boller 😊

Victoria Egholm  -  2016-11-10 07:13:47
Jeg har givet dem 40 minutter inden jeg rullet dem til boller og derefter giver jeg dem 1/2 timer. Men de er mega god

Zahra  -  2016-04-12 03:36:52
Jeg fik lavet denne her opskrift må nok sige at de blev rigtige gode jeg fulgte opskriften som stået bortset fra at jeg brugte tør gær hvilket svarer til 17 gram tør gær som skal aktiveres med 1 tsk sukker. Tag dem ikke ud før 20 min. Jeg tjekkede dem ved 15min og de var ikke gennembagte. Tusind tak for en rigtig god opskrift!

Nico  -  2015-10-25 17:41:17
Super gode boller! Skal bruge denne opskrift igen en anden gang, måske med lidt rosiner og valnødder eller hasselnødder i stedet for solsikkekerner :)

Sarah  -  2015-09-28 14:26:13
Virkelig gode boller ;)

Emma  -  2015-05-09 23:21:08
Jeg bytter altid 1/3 eller 1/4 del af melet ud med havregryn - sundere og stadig lige så lækre!

kir  -  2015-01-26 14:13:45
lækre boller, ingen ekstra mel så godt :)

Malou  -  2015-01-18 16:30:57
SÅ LÆKRE!!!! Og meget nemme at lave! :)

Louise  -  2015-01-13 16:37:49
Lækker boller, nem at lave og så lækker luftig :)

Kristina  -  2014-10-09 17:14:00
Super nemme/ luftige boller. Smager mums. Vi laver dem til madpakken samt som et stk brød til aftensmaden. Kan varmt anbefales.

Iben  -  2014-08-15 15:09:03
Mums. Erstattede 250 g hvedemel til 250 g groft rugmel og omkring 100 g hvedemel med 100 g havregryn. Derudover puttede jeg også lige så mange hørfrø i som solsikkekerner. Sunde og lækre.

F  -  2014-05-13 10:58:35
Er det fryseegnede ?

Inge  -  2014-04-11 15:45:42
Det er meget irriterende at for at få opskriften printet ud kommer der 4 sider før man får opskriften

Pia  -  2014-04-07 11:51:49
jeg syntes at de gulerodsboller smagte rigtig godt de er nogen a de bedste jeg har smagt længe, jeg vil klart andbefale dem til andre og til sukkersyge passenter da der ikke er noget sukker i, ja min karakter til de boller er mere end 10...

Ss  -  2014-02-13 16:57:14
Bollerne er hårde og tørre og er ikke spiselige efter en dag. ØV!

Sara  -  2014-01-11 17:13:50
TOTALT GODE BOLLER! Elskeer dem, kan klart anbefales👌 Mega lette og lave og mega gode,mums. Giver en KÆMPE tommel-opper! -Sara

Bagemor(d)  -  2013-12-10 12:27:50
De er virkelige lækre, jeg bytter dog rundt på melet og altid med fuldkornsmel så de mætter mere ☺️ Manden og ungerne elsker dem.. Lige nu er de i ovnen med svesker, solsikkekerner, durummel, havregryn og fuldkorn.. Mums:)

Charlotte Fischer   -  2013-10-02 10:22:20
Super gode boller, jeg har dog kun kommet 1 dl solsikkekerner, samt en 1/2 dl hørfrø Det virker rigtig godt, det er ikke sidste gang de bliver bagt

tina  -  2013-08-21 16:12:50
det er bare de bedste boller ever, man kan også komme squash i istedet for gullerødder, og skifte solsikkekernerne ud med groft mel uhmm

Rose  -  2013-06-27 17:57:46
Lette. Smager godt. Gulerødder giver en fin farve. Lige noget for børnebørnene og de andre

Niels  -  2013-05-13 15:00:08
Fik 24 store lækker boller brugte 250 g grahamsmel og 750 g hvedemel det blev de ikke ringer af mums 10 herfra :-)

  -  2013-05-07 13:44:23
Skal der så meget mel i ?

Inge  -  2013-02-26 19:30:58
Virkelig superlækre boller - mums!! Jeg erstattede også lidt af melet med havregryn og dryssede med henholdsvis havregryn og solsikkefrø. Første gang jeg har givet en opskrift 10 herinde.

johnnyboy  -  2013-02-10 20:11:48
Hold da kæft ! hvor er de gode

Maria  -  2013-02-02 14:30:13
HJÆLP hvad skal de have i en varmluftsovn??:o

Sanne  -  2012-11-26 13:59:14
Super gode og lækre boller. Vi har kun brugt opskriften og bare puttet mel i på gefülen, men resultatet er fantastisk ALTID. Vi frøs en masse ned inden vores datter som til verdenen så vi altid havde noget lækkert at byde gæsterne :D Og alle der kommer og smager dem elsker dem. Jeg tænker som nogen også skriver, så kunne man komme noget groft mel i så de bliver en anelse sundere og så har vi somme tider lavet dem mere som et flute til os selv til madpakker :)

  -  2012-11-25 09:22:11
rigtige gode boller, kan varmt anbefale denne opskrift.

Nikita  -  2012-10-16 15:48:36
Er det varmluft? Eller alm ovn?

Christian  -  2012-09-14 17:33:55
Tak for en god opskrift

Mor's  -  2012-08-28 13:13:37
De er bare så gode, jeg plejer at erstatte noget af melt med 2,5dl havregryn og 2dl rugmel plus en god håndfuld hørfrø.. Barnet og manden elsker dem!!

  -  2012-08-07 16:23:02
Jeg har gjort nøjagtigt som opskriften sagde, men jeg synes slet ikke der var nok væde da Jeg æltede den. Måtte tilføje ekstra lunkent vand. Men de står til hævning nu så må jeg se hvordan de bliver :)

T  -  2012-05-06 11:25:40
En dejlig og nem opskrift, der lykkes hver gang. Jeg bruger den tit som grundopskrift. Jeg bruger f.eks. forskellige meltyper, forskellige gryn,kerner eller nødder.

Den barslende.  -  2012-04-25 10:23:04
Så er bollerne i ovnen, er meget spændt på at smage dem men de ser simpelthen så lækre ud og dejen var rigtig nem og lækker at forme!!

MKO  -  2012-04-12 17:15:00
Udskift olie med ymer og tilsæt 800 g hvedemel og 200 g groft mel så har du super lækker fedtfattige boller. Har lige bagt 150 stk til fryseren.

amso  -  2012-04-08 08:56:43
Rigtig god nem opskrift. :) Bollerne bliver dejlig bløde, og smager rigtig godt. Et lille trik til dem som gerne vil have nybagte boller et par dage efter de er lavet. 30 sek. i mikroovnen, så smager de som friskbagt :D

Anders  -  2012-03-19 20:33:28
Hej Chef, det er 2 gang jeg laver denne opskrift! Synes den er så nem, og samtidig kan jeg variere hva jeg vil putte i den. Mange tak for deling. Stor hilsen Anders

Karina  -  2012-03-14 12:06:55
Bollerne er virkelig gode! Jeg kom en stor håndfuld havregryn i, som jeg lod trække lidt i vandet inden jeg tilsatte de øvrige ingredienser.

  -  2012-03-10 17:15:30
kan man godt lave dem uden olie eller hvad

20-01-2012  -  2012-01-20 18:08:18
Super nemme at lave! Smager fantastisk og bliver ikke tørre dagen efter!

Frida   -  2011-11-28 20:22:38
yummi! Meget lækre boller!

Christina  -  2011-11-10 16:11:13
Virkelige gode boller.. Var lidt forundret over at dejen var meget klistret, men da de var bagt var de super gode.. Kan anbefales at puttes på en bageplade med en ske..

TM  -  2011-10-24 14:22:13
JEg kan ikke lide solsikkekerne. Jeg brugte istedet 600g hvedemel, 450g grahamsmel og 50g rugmel, det er sundt og smager godt:D Mmmmmm...

josephin   -  2011-10-13 17:51:35
er der kun opskriften :o

Dennis  -  2011-04-02 16:37:54
topklasse opskrift... jeg laver den dog lidt om.. 300 gram grahamsmel og kun 700 gram hvedemel samt en go' håndfuld 5 kornsblanding. : ) også genial som dej til pølsehorn med samme hævetider : )

NICOLINE KLOSTER!  -  2011-03-03 17:15:59
BOLLERNE ER FANTASTISKE!.. OG SMAGER HIMELSK ...PRØV DEM!!..

Lykke  -  2011-01-25 15:46:26
Lækker, lækker , lækker - de for lækre :) Super boller som virkelig er et hit her.

lene  -  2011-01-22 17:03:39
Man kan ikke bruge den mængte mel som står i opskriften, men ca 700 gr

Heidi J  -  2011-01-21 17:17:47
Puttede Rosiner i istedet for solsikkekerner og det var stor succes til børnefødselsdagen.

Bjerre  -  2011-01-18 10:14:26
Super skønne boller, har lavet dem flere gange, og skal i gang med en ny portion igen i dag.

Susanne  -  2011-01-13 21:18:53
Super dejlige boller! Har ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt dem :)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her