Gulerodsboller - superlækre

Gulerodsboller - superlækre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 45 minutter

Indsendt af : Mette

Indsendt :      Red:

Gulerodsboller - superlækre, billede 4 Gulerodsboller - superlækre, billede 1 Gulerodsboller - superlækre, billede 2 Gulerodsboller - superlækre, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Rør gæren ud i det varme vand, og tilsæt mælk, olie, salt, sukker, æg og bagepulver og rør godt. Tilsæt så det fint revne gulerod og solsikkekernerne og rør igen.
Tilsæt så melet lidt af gangen.

Dejen rulles ud i en pølse og deles i ca 12 stk og rul dem til boller. sættes på pladen alle sammen.
hæver på pladen ca. 15 min.

Pensel bollerne med æg eller mælk.
Bages i 12 min ved 200 grader varmluft.


karakterer:
Opskriften er vist 705075 gange,
og udskrevet 12012 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (305 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14605 (3477 kcal)
KJ pr. stk. 1217 (289 kcal)
Vægt ialt 1382 gram
Vægt pr. stk. 115 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1056 KJ (251 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 36.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Tabia Theodorsen  -  2021-03-12 17:52:28
Lækre boller. Jeg elsker at improvisere med mit bagværk, så her er hvordan denne gang: Da vi bruger mest tørgær i 11 grams pakker i Grønland, blander som regel tørgæren med melet. For at dejen skulle have den rette temperatur, varmede jeg mælk, vand og gulerødder og lidt varmere end håndvarm, og voila. Jeg brugte også ca. 3/4 spsk honning. Mamaqaat betyder smager godt på grønlandsk.

Michelle Toft   -  2021-02-10 12:48:22
Heej! Jeg elsker de her boller🥰 Men er der nogle der ved om jeg kan lave dejen torsdag aften og så først forme og bage dem fredag eftermiddag? Og så selvfølgelig den står i køleskabet natten over?

  -  2020-12-22 13:17:03
Har lige bagt bollerne, de er bare så gode og luftige, og ingen gær smag. Jeg lod dejen hæve en 1/2 time inden jeg lavede bollerne ( 15 stk) og lod dem efterfølgende hæve 1 time inden de blev bagt. 🎄🎅

Conni  -  2020-07-22 16:14:27
Nu skriver jeg igen, har lige boller i ovnen. Efter opskrift ca. Dog med halv fuldkornsmel. Næste gang vil jeg prøve, som nogen skriver, at bruge 25 gr gær og undlade bagepulver, så skal de hæve mere, men mine hæver i forvejen næsten ikke, hvilket betyde mindre boller, når de er færdige, og det er jeg vil prøve at ændre næste gang, med 2 gange hævninger.

Per  -  2020-05-11 19:40:18
1 æg til dejen og 1 til pensling :)

Toni  -  2020-03-10 16:34:18
Der mangler vist en gang hævning i opskriften, gør der ikke? 15 min. i alt virker ikke helt rigtigt :)

Vivian  -  2020-01-18 12:40:11
Ægget er godt nok kun til pensling, ikke? Eller skal den være i dejen også?

Astrid Hedengran Rasmusen  -  2019-12-16 10:40:43
de er ok

Annette...  -  2019-11-10 10:23:29
Det er de bedste boller jeg nogen sinde har lavet. De er vildt gode flere dage efter og de stadig friske og de er slet ikke tørre.

Conni  -  2019-05-14 13:34:27
Hej, jeg har i over et år lavet disse gode boller, kommer mere fuldkorns mel, flere gulerødder, flere kerne og mandler, tilsætter mere vand/ mælk efter behov. Supper dejlige boller, god grundopskrift.

  -  2019-03-26 13:18:45
gullerodsboller

Morten  -  2018-10-14 12:01:46
Dejlige boller, valgte at putte lidt mindre gær i og lod dem hæve lidt længere

Marianne Bjørnel  -  2018-06-20 03:13:28
Mange spørger om de kan fryses.... Ja det kan de

Dagny  -  2018-05-21 17:55:57
Vildt gode og nemme boller. Hvis man har lyst til en hyggebolle. Puttede også ekstra gulerod i. En go eftermiddagskaffe-bolle.

Ej  -  2018-05-03 18:11:37
Kan det passe, kun 1/2 dl vand

Kage elskerne  -  2018-02-24 18:36:50
Bollerne er meget store så ville sig man skulle dele det mere op så der er ca16+ i en portionen

Marianne   -  2018-01-27 17:49:50
Jeg bruge kun halv gær, rister solsikkekernerne og erstatter halvdelen af melet med havregryn, speltmel, ristede græskarkerner og hørfrø. Lader dejen hæve, min et par timer, men ofte en 5-6 timer, former herefter til boller og lader dem efterhæve en god halv time, for store lækre luftige boller, der smager fantastisk. Jeg hakker i øvrigt gulerødderne i minihalker; så bliver meget finhakket. Har brugt opskriften i mange år og alle jeg serverer bollerne for, synes de er fantastiske.

  -  2017-12-21 09:04:35
God gulerodsboller

Jeanette   -  2017-11-17 18:12:06
Kan de fryses ned??

Elisabeth   -  2017-03-16 03:32:17
Bedste gulerodsboller opskrift Mums de er gode 😍

Anette  -  2017-02-12 09:35:04
Ekstra gulerod + pensel med smør = Lækkert

Beatrice  -  2017-01-27 14:22:03
Kan gæren erstattes med tørgær

Martin  -  2017-01-20 09:23:23
Pensl aldrig med mælk, de bliver alt for mørke. Brug damp eller vand. Jeg lavede mine med kun mel og gulerod, ikke alt det andet fyld som æg og olie, etc. det gør dem bare betontunge.

Barry.  -  2017-01-20 09:20:48
Brug tørgær, de hæver langt bedre og smager ikke af gær.

Pia  -  2016-11-08 16:39:27
Rigtig gode luftige saftige boller der holder sig friske flere dage - og jeg ændre intet ved opskriften 😊

Christina  -  2016-11-07 16:07:08
Jeg puttede meget mindre mel i så dejen blev meget mere klæbrig. Det gør dem godt fugtige - de skal dog have lidt længere i ovnen så ;)

Kristiansen  -  2016-10-19 16:33:12
Jeg puttede ikke 50 gram i en potientiale med tolv boller og de smager rigtig dejlig!!

asta   -  2016-10-12 09:09:51
jeg synes slet ikke de er så gode, som mange andre skriver. det smager alt for meget af gær til min smag, så hvis man ikke er til det, er det her nok ikke drømmebollerne.

Anne  -  2016-08-24 19:15:34
Øv nu skriver I alle at man bør reducere mængden af gær. Det har jeg ikke gjort, og har lavet dobbelt portion, så har oven i købet 100 g. Gær i, og kun til 1 kg mel og lidt mindre mælk (plantemælk) og heller ingen æg (er veganer). Nu frygter jeg jo at de vil smage ekstremt meget af gær..

Christian  -  2016-07-14 10:00:06
Jette: I bund og grund, så jo mere gær du bruger jo mindre hævetid. Men gæren kan godt give en lidt grim smag, så mange vælger at bruge mindre gær. Men hvis du vælger at bruge mindre gær, bliver du nød til at lade din dej hæve længere tid. Så hvis du halvere gærmængden, vil jeg fordoble hævetiden. Lade dem hæve den oprindelige tid i en klump, og give dem den samme mængde hævtiden, efter at du de er formet til boller. :-)

Betina  -  2016-06-30 13:49:11
Under mig over de ik skal hæve mere ????

Sara  -  2016-06-06 19:22:28
Det er simpelthen de bedste boller, og de er ligeså gode dagen efter! Jeg plejer dog altid at forme bollerne med en ske og bare komme dem direkte på bagepapir :-) så bliver de lidt mere luftige synes jeg ;-)

Sara  -  2016-06-06 18:36:06
Det er simpelthen de bedste boller, og de er ligeså gode dagen efter! Jeg plejer dog altid at forme bollerne med en ske og bare komme dem direkte på bagepapir :-) så bliver de lidt mere luftige synes jeg ;-)

Jette  -  2016-05-20 19:21:44
Jeg gentager lige Yushras spørgsmål... er der nogle, som kan svare hende på det? Jeg undrer mig nemlig også :-) Yushra - 2015-04-03 07:49:26 Hej, er lidt ny i bagning :) de fleste her har brugt mindre gær, er der en særlig grund til dette? Bliver de ikke mindre hævet, hvis man ikke bruger al det gær som anbefales? " beklager hvis det er et dumt spørgsmål" ;)

  -  2016-05-05 21:08:01
Jeg lavede en med 24 og fik kun 18. Selvom de var meget små.

Janne  -  2016-03-30 16:33:28
Jeg er stor fan af bollerne, de smager virkelig godt, og er ret nemme at lave - en anden gang vil jeg dog forsøge med halvt gær og længere hævetid. Desuden byttede jeg 300 g mel ud med 300 g havregryn, så de mætter bedre. Kæmpe hit herhjemme.

Marianne  -  2016-03-12 15:35:35
Hold da op de er gode!! Lavede dobbelt portion med halv mængde gær og lod dem hæve over to gange og de er blevet super gode!! Tak for opskriften!

  -  2016-02-25 14:15:52
Hele familien elsker dem! Jeg bruger kun 25 g gær og lader dejen hæve 2 gange (2. gang efter bollerne er formet). Jeg bruger også gerne 1/3 grahamsmel.

Martin   -  2016-02-22 10:58:08
Super lækker boller rigtig svampe og luftige brugte 5 korns blandin i stedet for solsikke kerner blev rigtige gode

  -  2016-01-28 09:59:15
Anbefaler at man aldrig pensler boller og franskbrød, brug damp, så bliver skorpen sprød. Sådan gør bageren. Vil man absolut pensle, så med vand.

Jonas  -  2015-11-10 17:08:59
Vi lavede dem i Madkundskab alle kunne lide dem.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her