Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marengs 03

Marengs 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
KagerRet : Kager - Marengs

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marengs 03, billede 4 Marengs 03, billede 1 Marengs 03, billede 2 Marengs 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
135 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
125 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kakaolikør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Cocktailbær
   


Opskrift:

Pisk æggehviderne til hårdt skum med de første 90 g af sukkeret og et par dråber eddike. Eddiken bevirker, at hviderne bliver hurtigere stive,og marengsen holder faconen bedre under bagningen.

Pisk til massen er så fast, at du kan vende skålen op og ned.

Vend forsigtigt resten af sukkeret samt pulverkaffen i.

Fyld en kagesprøjte med stjerneformet mundstykke med massen og sprøjt 12 spiraler, ca 10 cm brede, på bagepapiret. Papiret må ikke være smurt, så flyder marengsene ud.

Bag marengsene ved 100-125 grader C. alm. ovnr på midterste rille i ca 45-60 min, til de er lette og slipper papiret. Lad dem blive kolde.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.Dyb undersiden af marengsen i den smeltede chokolade og lad det stivne.

Pisk fløden til skum og smag den til med kakaolikøren. Sprøjt en flødeskumsspiral på 6 af marengsene og læg de andre over.

Pynt hver marengs med en roset af flødeskum og et cocktailbær.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (50 stemmer)

Opskriften er vist 189739 gange,
og udskrevet 1941 gange.


Energi:
KJ total 10217 (2432 kcal)
KJ pr. stk. 1702 (405 kcal)
Vægt ialt 701 gram
Vægt pr. stk. 116 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1456 KJ (346 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 16.1 gram
Kulhydrat 45.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

De glade fra Skagen  -  2011-07-09 17:43:13
Det smager også godt med lidt frugt og bær ! :)


jytte  -  2011-04-12 08:39:24
Kan marenges fryses


jan vogelius  -  2010-01-22 21:25:09
man kan komme lakridspulver i, det smager fantastiskt


Os 2  -  2007-06-24 14:58:23
det smager godt, men vi har puttet frugtfarve i dem !


ola  -  2007-04-21 22:42:41
ja, det kan man vel


anonym  -  2007-04-19 15:11:09
kan man putte fave i merengsne