Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rådyrsteg i gryde med kraftig sauce

Rådyrsteg i gryde med kraftig sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt af : anja mikkelsen

Indsendt :





Ingredienser:
1500 g.rådyrsteg med ben
2 spsk.smør
3 løg
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.groftmalet sort eller hvid peber
1 fl.lyst øl
1-2 dl.vand
1 laurbærblad
1 spsk.knust enebær
 
 Sauce:
5 dl.sky
3 spsk.hvedemel
1 dl.vand
1 dl.piskefløde
0.5 dl.creme fraiche
2 spsk.madeira eller solbærgele
 salt
 peber
 


Opskrift:

Skrab evt. kødet og lad det ligge fremme i 30-60 min. Brun fedtstoffet i en tilpas stor stegegryde, så stegen ikke ligger helt ud til kanten. Vend stegen og brun den godt over middel varme.

Skræl løgene og skær dem i både. Lad dem stege med i gryden, når halvdelen af stegen er brun. Tilsæt salt, peber, øl, vand, laurbærblade og enebær.

Lad stegen simre under låg i 1 1/4 - 1 1/2 time. Kontroller temperaturen med et stegetermometer. Ved 70 grader er kødet rosa indeni og færdig.

Tag stegen op og læg den på et skærebræt med folie over. Si skyen i et litermål og tilsæt vand, så der bliver 5 dl. Hæld skyen i en kasserolle.

Bland hvedemel og koldt vand og hæld det i skyen. Lad den koge op under stadig omrøring. Lad den simre i 3 min.

tilsæt fløde, creme fraiche og madeira eller solbærgele. Lad det koge uden låg i 5 min. og smag til med salt og peber. Skær stegen i tynde skiver og server.

Serveringsforslag:
Hasselbackkartofler, minimajs, broccoli eller grønne bønner, gele eller syltede løg.

Tips:

God fornøjelse:-)




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 16358 gange,
og udskrevet 533 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu