Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hornfiskeruller med spinatsauce

Hornfiskeruller med spinatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 udbenede hornfisk (ca. 800 - 900 gram)
100 g.rensede spinatblade
 citronsaft
30 g.smør
 
 Sauce:
25 g.smør
70 g.rensede forårsløg
250 g.rensede spinatblade
1 1/2 dl.hønsebouillon
2-2 1/2 dl.piskefløde (evt. fløde 13)
2 tsk.citronsaft
 friskrevet muskatnød
 salt
 peber
 


Opskrift:

Start med at rense hele portionen af frisk spinat. Fjern de groveste stilke og skyl spinaten meget omhyggeligt i flere hold koldt vand. Tør bladene let i køkkenrulle. Vej 100 gram store blade af til fyld i fisken og 250 gram til saucen.

Klargør fileterne, fjern evt. ben som sidder tilbage i fiskekødet. Halver fileterne på tværs. Skyl og tør dem i køkkenrulle.

Drys indersiden af fileterne med salt og peber. Fordel spinatblade på indersiden af fileterne. Rul dem lidt fast sammen om spinatbladene.

Smør et ovnfast fad med lidt smør. Læg rullerne tæt sammen i fadet med åbningen nedad. Dryp lidt citronsaft over og fordel små smørklatter øverst. Lad fadet stå køligt ca. 30 minutter, før det sættes i en 220 grader varm ovn i ca. 25 minutter, eller til rullerne er gennemvarme.

Til saucen skæres de rensede forårsløg i småstykker. Smelt 25 gram smør i en storbundet gryde og steg løgene bløde. De må ikke brunes. Hæld 250 gram spinatblade i gryden, og rør rundt indtil de er faldet let sammen. Varmen skal være stærk.

Hæld bouillon i, kog op og lad blandingen koge ca. 2 minutter uden låg, indtil bladene er faldet helt sammen.

Blend spinatblandingen. Hertil kan saucen gøres parat. Lad saucen køle hurtigt af. Dæk den til og stil den køligt.

Kog den blendede sauce op. Hæld 2 dl. piskefløde i og lad saucen koge lidt ind over kraftig varme i nogle minutter. Smag til med citronsaft, salt, peber og friskrevet muskat. Hvis nødvendigt tilsættes nu mere piskefløde.

Server saucen til de varme fiskeruller, sammen med nye kogte kartofler. Drys evt. kartoflerne med lidt hakket persille.

Da der anvendes spinat til denne ret, må den ikke genopvarmes, hvorfor en evt. rest skal spises kold.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7690 gange,
og udskrevet 196 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Pia  -  2010-02-16 12:46:14
Det er en skrøne at det er farligt at genopvarme spinat. Det handler om at nedkøle og opbevare spinaten køligt forholdsvis hurtigt. Læs en god beskrivelse her: http://leksikon.arla.dk/Kokkenhygiejne/Persille-spinat-og-ra-gronsager


René Bomholt  -  0000-00-00 00:00:00
Bare guf, giv ikke saucen for lidt muskat. Lavede retten med ni hornfiskefiletter og gav dem så 45 minutter ved 200 grader.