Hornfisk i mild hvidløgscreme

Hornfisk i mild hvidløgscreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.hornfisk
12 gulerødder
600 g.Kartofler
6 porrer
2 fennikel
1 bdt.persille
 sort oliven
1 l.fiskebouillon
 
 Aïoli:
4 store fed hvidløg
2.5 dl.olivenolie
1 æggeblomme
 citronsaft
 salt
 peber
1 spsk.vand
 
Opskrift:
Start med at lave aïolien. Pres hvidløgene, kom æggeblommen i og tilsæt salt. Det piskes godt sammen, olien tilsættes lidt efter lidt, på samme måde som til mayonnaise. Krydr til sidst aïolien med citronsaft, salt og peber.

Hornfiskene renses og skæres i passende portionsstykker.

Grøntsagerne renses og skæres i grove stykker. Fenniklen skæres på langs. Fiskefonden bringes i kog.

Gulerødder og kartofler koges i bouillonen, efter 10 minutter kogning tilsættes porre og fennikel. Lad det koge yderligere 5 minutter. Derefter lægges hornfisken i, lad det hele koge færdig i ca. 10 min.

Kom Aïolien i en skål, spæd lidt af den varme bouillon i, det skal ske under kraftig omrøring. Aïolien skal legere bouillonen.

Kom grønsager og fisk i en varm skål eller suppeterrin. Tilsæt den legerede bouillon til resten af bouillonen, pas på, nu må bouillonen ikke koge, den vil så skille. Den hakkede persille og de udstenede sorte oliven tilsættes. Smag cremen til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 10621 gange,
og udskrevet 159 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu