Rababerkager
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fór fire kokotter (små individuelle bageforme, red.) med bagepapir:
Klip fire cirkler og læg dem i bunden og klip fire aflange stykker, der lægges indvendigt i kokotterne, så de forhøjes et par cm. Rør smør og sukker luftigt og tilsæt ægget. Bland mel med bagepulver og salt og rør det i dejen sammen med de hakkede mandler. Fordel den i bunden af de fire kokotter. Rens rabarberne og snit dem meget fint. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og mos den i sukkeret. Pisk æggehviderne helt stive og vend vaniljesukkeret i. Tilsæt rabarberstykkerne og fyld det i kokotterne. Sæt dem i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. Lad dem hvile 10 minutter i kokotterne, før de forsigtig vippes ud. Træk bagepapiret af og anret kagerne på desserttallerkner med flødeskum og evt. lidt finthakket, syltet ingefær. |
|
Opskriften er vist 59673 gange,
og udskrevet 658 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (152 stemmer) |
|
Kommentarer Loumar - 2014-05-09 19:04:42 Den smager godt - jeg synes dog, der er noget galt med forholdet mellem ingredienserne. Der bliver for meget bund i forhold til fyld, og så synes jeg ikke der er nok æggeskum til den store mængde frugt. Derudover er den lækker og værdig til både kaffen og som dessert: karakteren 8 herfra :) Per - 2011-05-18 12:11:05 Bagepapiret er nemmere at arbejde med hvis man fugter det med en våd karkklud. Men selv med bagepapir er de svære at få ud af formen, så jeg ville nok droppe bagepapiret og servere dem i skålen. Karianne - 2005-01-01 01:01:01 Det er en rigtig LÆKKER dessert, også god med vanilie is |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne