Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Osse buco

Osse buco, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve Osso Buco

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Osse buco, billede 4 Osse buco, billede 1 Osse buco, billede 2 Osse buco, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 1/2 kg.kalveskanke i ca. 4 cm tykke skiver
2 spsk.hvedemel
 salt
 friskkværnet peber
2 dl.finhakket løg
2-3 fedhakket hvidløg
3 gulerødder
1/4 rodselleri (eller 4 stængler bladselleri)
1-2 spsk.olie
1 ds.flåede tomater
1 laurbærblad
2 kvistetimian
2 dl.tør hvidvin
1 1/2 dl.bouillon
 
 Pynt:
3 spsk.hakket persille
1 fedknust hvidløg
2 tsk.reven citronskal
 
Opskrift:
Skær 2 skrå snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen. Vend kødet i krydret mel. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Skær begge dele i stave. Skær bladsellerien i skiver på tværs.

Varm olien i en tykbundet gryde. Brun kødet ved kraftig varme på begge sider. Tag det op.

Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne. Svits grønsagerne med et øjeblik.

Læg kødet tilbage i gryden. Hæld al væden fra tomaterne, samt hvidvin og bouillon. Tilsæt ituskåret tomater og krydderier.

Dæk gryden med låg. Lad retten småsnurre i ca. 1 1/2 - 2 1/2 timer til kødet er meget mørt. Det skal falde fra benene. Retten kan drysses med en blanding af hakket persille, knust hvidløg og reven citronskal.

Tips:

Retten kan tilberedes med okseskanke. Stegetiden vil så forlænges.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (32 stemmer)

Opskriften er vist 61520 gange,
og udskrevet 3446 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ole  -  2011-08-29 14:35:51
God kraftig ret som jeg har lavet i mange år og den smager fortræffeligt, husk og lad simre så længe at kødet blir så mørt man nærmest kan ryste det fra benet og min erfaring er ca 3 timer

mh1  -  2010-12-02 21:33:45
Det var dog den bedste osse buco jeg nogensinde har smagt. fantastisk opskrift ! 10 herfra.

JOC  -  2010-03-31 15:24:59
Fantastisk ret, 10 herfra

Mie-Pil  -  2010-03-14 17:24:59
Jeg kan ikke klare selleri, så er der noget man kan bruge istedet for?

Per  -  2007-10-19 12:01:08
Opskriften bliver altså ikke ringere af at den får lov til at koge 3-4 timer, det skal jo være så at kødet falder af benene.

bisserup  -  0000-00-00 00:00:00
En dejlig ret, hvis jeg er i tvivl om noget bruger jeg altid jeres opskrifter, måske det er derfor at det hedder Alleriders kogebog. Ros skal i have