Rababerkompot
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit de vaskede rabarber (gerne spæde vinrabarber) i et par cm lange stykker og læg dem lagvis med sukker og flækket vanillestang i en gryde med tyk bund. Sæt gryden i køleskabet og lad rabarberne trække køligt til næste dag.
Rabarberne bringes forsigtigt i kog og småkoger eller simrer i 5-8 min. Fisk vanillestangen op. Smag evt. kompotten til med ingefær, rør evt. atamon i og lad kompotten afkøle, før den serveres - eller hæld den på rengjorte, varme glad skyllet med atamon og bind til med det samme. Opbevares køligt. Tips: Frisk og lækkert tilbehør, f.eks. til kylling, and eller flæskekød. |
|
Opskriften er vist 174446 gange,
og udskrevet 3587 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Bjarne - 2010-08-05 14:37:47 Kom det hele i en skål der kan tåle migro ovn og giv det ca 4-5 minutter det erhurtigt og godt. Ps man slipper for at vaske 1 gryde. Musie - 2008-05-15 15:43:47 Smager helt fantastisk til stegte sild Martin - 2007-11-17 12:21:24 Kan også bruges til desserten - som kontrast til søde eller fede desserter.. Per - 2005-01-01 01:01:01 Når rabarberne har trukket natten over, så har sukkeret trukket noget væde ud fra rabarberne, og bringer du det langsomt i kog trækker endnu mere væde ud. Carsten - 2005-01-01 01:01:01 hvordan bringe det i kog når der ikke er hældt væske ved? Per - 2005-01-01 01:01:01 Hvor mange er der til i denne portion ? ca. sommerfugl - 2005-01-01 01:01:01 god og nem opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne