Rabarbergrød

Rabarbergrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Rabarbergrød, billede 4 Rabarbergrød, billede 1 Rabarbergrød, billede 2 Rabarbergrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber, renset vægt
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Rød frugtfarve
   
Opskrift:
Skyl rabarberne, skær dem i små stykker. Kog dem i vand ca. 5-10 min til rabarberne er kogt ud, evt. sammen med lidt Nonoxal. Rør grøden igennem.

Smag til med sukker og evt. vanilje, tilsæt evt. rød frugtfarve.

Udrør kartoffelmel eller maizena i vand. Tag gryden af varmen og hæld jævningen i under omrøring.
Hvis du bruger maizena, skal grøden koge 1 min. efter jævningen er kommet i.

Grøden hældes i en skål, drysses med sukker og mandelsplitter og sættes på køl.

Tips:

Nonoxal neutraliserer syren i rabarberne.


Rabarbergrød kan også sagtens laves med frosne rabarber.





karakterer:
Opskriften er vist 144016 gange,
og udskrevet 2559 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2242 (533 kcal)
KJ pr. Pers. 1121 (266 kcal)
Vægt ialt 802 gram
Vægt pr. Pers. 401 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 279 KJ (66 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 16.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-12 18:14:18
Det her er den bedste raperbergrød jeg nogensinde har smagt