Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gammeldags rabarbergrød

Gammeldags rabarbergrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Gammeldags rabarbergrød, billede 4 Gammeldags rabarbergrød, billede 1 Gammeldags rabarbergrød, billede 2 Gammeldags rabarbergrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber renset vægt
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Perfect Sød (sukkererstatning) Perfect Sød er et flydende sukkererstatning 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Dosering:
1 tsk. = 44 gram sukker
1.1 dl. = 1000 gram sukker
Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
Opskrift:
Skyl rababerne, skær dem i små stykker. Kog dem i vand ca. 5-6 min evt. sammen med lidt Non-Oxal. Rør grøden igennem.

Smag til med Sød og evt. vanille, tilsæt evt. rød frugtfarve.

Udrør kartoffelmel eller maizena i vand. Tag gryden af varmen og hæld jævningen i under omrøring.
Hvis du bruger maizena, skal grøden koge 1 min. efter jævningen er kommet i.

Sættes på køl.

Tips:

Non-Oxal neutraliserer syren i rabarberne.


Rabarbergrød kan også sagtens laves med frosne rabarber.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbergrød (Sigtet)

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (38 stemmer)

Opskriften er vist 129112 gange,
og udskrevet 2399 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 723 (172 kcal)
KJ pr. Pers. 361 (86 kcal)
Vægt ialt 712 gram
Vægt pr. Pers. 356 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 101 KJ (24 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 6.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Susse  -  2011-05-20 14:53:14
Desuden binder oxalsyre kalken i kroppen.

nielsen  -  2009-04-27 14:35:08
Det er ikke tilstrækkelig at fryst rabarberne for at fjerne oxal-syren. Den vil stadig være der. Jeg plejer i hvertfald altid at lave rabarbergrød af frosne rabarber og de er fyldt med oxalsyre - selv efter flere måneder i fryseren.

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Syren i rabarber nedbrydes ved nedfrysning, så put rabarberne i fryserne natten over, så er problemet løst

trine  -  0000-00-00 00:00:00
Non-oxal neutraliserer rabarbernes naturlige indhold af oxalsyre, som er skadelig for tandemaljen, hvis man spiser rabarber tit. (Kender du det, at tænderne "knirker" når man har spist rabarber)

kjeld.flarup  -  0000-00-00 00:00:00
NonOxal er CalciumClorid CaCl2

bjarnehlm  -  0000-00-00 00:00:00
Non-oxal består af???