Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































En chili

En chili, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :



Ingredienser:
1,2 kg.skært oksekød (klump eller inderlår)
 Majsolie
 
2 grofthakkede løg
2 grønne chilier
 
2 spsk.stødt spidskommen
½ tsk.cayenne
1 spsk.stødt chili
1 spsk.oregano
1 spsk.mild paprika
 
2-3 spsk.koncentreret tomatpuré
2 dåserflåede tomater - hakkede groft
 Evt. hønsebouillon
 
1 dåsebaked beans (bønner)
 Evt. Maizena til jævning
 Salt
 peber
 
200 g.revet Cheddar ost
 Saltede bisquits (fx Ritz Crackers)
 
 
 
Opskrift:
Kødet udskæres i tern på ca. 1 cm. Chilier flækkes, kernerne fjernes og de hakkes i ganske små tern.

I en tykbundet gryde brunes kødet på alle sider i et par spsk. olie (eventuelt ad et par gange).

Løg og hakket chili tilsættes og svitses kort. Alle krydderierne tilsættes og svitses kort. Tomatpuré og flåede tomater tilsættes. Eventuel også lidt bouillon. Lad retten snurre under låg til kødet er mørt - ca. 30 minutter.

Tilsæt bønnerne, varm det igennem og jævn efter ønske med Maizena udrørt i koldt vand - eller brug sovsejævner direkte. Smag til med salt og peber.

Server retten direkte fra gryden. Den revne ost serveres i skål for sig - og det samme gælder crackers (bisquits) som man efter smag smuldrer over retten på tallerkenen.

Tips:

I USA serveres typisk breadsticks til retten - små brød, der kan erstattes af flutes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 10719 gange,
og udskrevet 170 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu