Fyld gæren i en røreskål og rør den ud i lidt af det kolde vand med håndmixer eller røremaskine
Tilsæt resten af vandet og de øvrige ingredienser og ælt dejen i 3 – 5 minutter
Dæk dejen til med et vådt viskestykke og stil dejen til hævning minimum 8 timer – gerne et helt døgn. Dejen skal helst hæve på et køligt sted; max 15 grader C.
Slå dejen ned, form 2 brød og læg dem på bagepapir på en bageplade
Efterhæv brødene et lunt sted i 2 – 3 timer
Rids brødene, pensl med vand og drys evt. mel over
Bag brødene ved 220 grader C alm. ovn i ca. 25 minutter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 39423 gange, og udskrevet 932 gange.
Energi:
KJ total 19477 (4637 kcal)
KJ pr. Brød 9738 (2318 kcal)
Vægt ialt 2110 gram
Vægt pr. Brød 1055 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 923 KJ (219 kcal) Protein 6.4 gram Fedt 2.5 gram Kulhydrat 42.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider