Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Salade Nicoise

Salade Nicoise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalatRet : Salat - Salater

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Salade Nicoise, billede 4 Salade Nicoise, billede 1 Salade Nicoise, billede 2 Salade Nicoise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Hovedsalat Et mellem hovedsalat vejer ca. 150 gram.
80 gram Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
1 ds. Tun i olie. konserves 1 dåse tun i olie vejer ca. 150 gram drænet vægt.
10 Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
   
  Marinade:
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kog æggene og lad dem køle af.

Tomaterne skylles og stilkfæstet skæres fra. Skær dem i både. Skyl agurken og skær dem i både. Skyl agurken og skær dem i skiver. Pil æggene og del dem i både. Befri peberfrugten for frøstol og kerner. Skær rodstokken af salathovedet. Skyl det blad for. Slyng det fri for vandet. Pluk tunfisk i mindre stykker.

Rør olie og vineddike sammen. Pil hvidløgsfed(dene). Hak dem fint eller knus dem i marinaden. Krydr med salt og peber.

Riv salathovedet i strimler og kom dem i et halvdybt fad. Anret de forskellige ingredienser herpå. Tag stenene ud af olivenerne. Fordel de udstenede oliven og ansjoser over salaten. Hæld marinaden over og servér.

Byd flûtes til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 60355 gange,
og udskrevet 884 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6932 (1650 kcal)
KJ pr. Pers. 1733 (412 kcal)
Vægt ialt 1469 gram
Vægt pr. Pers. 367 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 471 KJ (112 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per Hjelmager  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg foreslår, at der også indgår skiver af små kogte kartofler