Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalvebov i sennepssky

Kalvebov i sennepssky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov med ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 kg.kalvebov med ben
 salt
 peber
15 g.smør
2 stilketimian
8-10 bladefrisk estragon
2 spsk.dijonsennep
2 dl.bouillon
3-4 gulerødder
½ dl.piskefløde
 
250 g.champignoner
15 g.smør
 hakket persille
 
Opskrift:
Gnid kødet med salt og peber og brun det i en gryde i smørret. Tilsæt timian og estragon. Rør bouillon og sennep sammen og hæld det ved. Kog kødet ved svag varme under låg 1½-2 timer, til det er mørt, prøv med en kødnål.

Tag kødet op og hold det varmt i alufolie. Fjern timianstilkene. Skræl gulerødderne, skær dem i tynde skiver og kog dem møre i skyen ved livlig varme uden låg, så smagen koncentreres.

Pisk fløden og rør den i saucen. Smag til med salt og peber.

Rens champignonerne, skær dem i skiver og svits dem på en pande i smørret.

Skær kødet i skiver og server med champignonerne, sennepssaucen og ris eller pasta


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 12068 gange,
og udskrevet 603 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-03-06 18:38:54
Fantastisk ret, der giver en pikant men samtidig en rund og god smag. Alletiders variant til almindelig Brun skysovs. Måske vil god æblesalat passe rigtig godt dertil.

John  -  2008-04-26 09:16:45
Nem opskrift som giver et super flot resultat - men vi havde også godt økologisk kød fra Stengården. Prøv den. Sådan en kalvebov med ben smager 10 gange bedre end en en kedelig bøf. Faktisk også meget nem at tilberede, det meste af tiden står den jo bare i gryden. Børnenen er glade for at man severe den med både ris, pasat eller nogete kartoffel (mos, almindelige, fritter eller hvad nu foretrækker).