Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gammeldags kalvesteg med ovngrønsager

Gammeldags kalvesteg med ovngrønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Gammeldags kalvesteg med ovngrønsager, billede 4 Gammeldags kalvesteg med ovngrønsager, billede 1 Gammeldags kalvesteg med ovngrønsager, billede 2 Gammeldags kalvesteg med ovngrønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1½-2 kg.kalvebov med ben
 salt
 peber
30 g.smør til stegningen
2 dl.vand
1 løg
 lidt fintskåret citronskal
1-2 tsk.majsstivelse til jævning
 dl.fløde
 
600 g.små kartofler
600 g.gulerødder
400 g.skalotteløg
 olivenolie
 timian
 salt
 peber
 
Opskrift:
Gnid stegen godt med salt og peber og brun den godt på alle sider i en gryde i smørret. Tilsæt vand, et delt løg og citronskal. Lad kødet simre ca 1½-2 timer under låg, afhængig af bovens tykkelse.

Tag stegen op og hold den varm i alufolie. Pisk skyen igennem og jævn den lidt. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Ovngrønsager:
Skræl grønsagerne. Skær kartoflerne i kvarte. Del gulerødderne en gang på langs og 2-3 gange på tværs. Giv kartofler og gulerødder et par minutters opkog i letsaltet vand.

Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og kom dem i en bradepande sammen med løgene. Dryp rigelig olivenolie over og krydr med timian, salt og peber. Sæt grønsagerne i ovnen ca. ½ time ved 200 grader C. alm. ovn, til de er møre.

Tips:

Bradepanden skal helst rystes nogle gange under stegningen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (18 stemmer)

Opskriften er vist 128097 gange,
og udskrevet 3362 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nicki  -  2018-10-02 18:16:11
Rigtig god opskrift men ikke så detaljeret for uerfarne