Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalv á la Marengo

Kalv á la Marengo, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
7-800 g.kalvesmåkød
 salt
 peber
 
3/4 dl.(oliven)olie
10 chalotteløg
2 fedhvidløg
½ kg.modne tomater (evt. flåede i dåse)
2 dl.lys bouillon eller vand
 dl.(halv)tør hvidvin
 
1 bdt.persille
1 laurbærblad
1 lille kvist timian eller 5-6 basilikumblade
 salt
 peber
 
200 g.champignon
20 g.smør
 
 Tilbehør:
6-8 skiverflutes
 (oliven)olie eller smør til stegning
 
Opskrift:
Krydr kødet med salt og peber. Varm olien op i en gryde og svits kødstykkerne heri. Tag dem op.

Skold og flå tomaterne. Dåsetomater skal bare dryppe af. Fjern kernemassen og skær tomatkødet i mindre stykker.

Svits de pillede løg og hakkede hvidløg i gryden. Kom tomaterne i, varm det igennem, tilsæt bouillon, hvidvin og krydderurtebuket, lad det koge op, skum eventuelt og læg kødet i gryden. Krydr med salt og peber. Læg låg på og lad retten mørne under låg for svag varme 3/4-1 time, til kødet er godt mørt. Fjern krydderurtebuketen.

Garnering:
Skær rodskiven af svampene, skyl dem kort og koldt, tør dem og svits dem nogle min i smør på en pande.

Croûtons:
Varm fedtstoffet op på panden og steg flutesskiverne gyldne på begge sider. Lad dem ligge kort på fedtsugende papir.

Anretning:
Servér i lågfad, læg svampene øverst og byd croutonerne til.

Tips:

Løse ris kan ledsage. Retten kan jævnes let med 1 spsk. mel rørt glat med koldt vand.

Kan fryses.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13001 gange,
og udskrevet 328 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hanne  -  2007-02-06 15:39:45
God kraftig ret - men at lave