Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Brændende rejer

Brændende rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marianne Jespersen

Indsendt :


Brændende rejer, billede 4 Brændende rejer, billede 1 Brændende rejer, billede 2 Brændende rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rejer uden skal, kogte
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Paprika
1 knsp. Cayennepeber
2 tsk. Karry
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 spsk. Chilisauce
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Varm lidt olie i en pande. Tilsæt krydderierne. Læg rejerne (gerne store) i lad det simre et par min. Tag rejerne op.

Tilsæt chilisause, strimlet peberfrugt og tomatbådene og lad det simre 10-15 min.

Tilsæt fløde lad det simre i ca 5 min. Til sidst kommes rejerne og det hele varmes igennem.

Serveres med ris, salat og flutes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (61 stemmer)

Opskriften er vist 98318 gange,
og udskrevet 2781 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15347 (3654 kcal)
KJ pr. Pers. 3836 (913 kcal)
Vægt ialt 2702 gram
Vægt pr. Pers. 675 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 568 KJ (135 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 11.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pernille  -  2014-02-21 22:42:37
Utrolig lækker ret!

  -  2013-09-24 13:18:08
Hvis man skulle ligge inde med hummerhaler de super til denne ret :-)

Rene´  -  2012-09-30 17:08:53
lækker lækker

Ulrik  -  2012-04-18 09:27:11
Brug 5 dl fløde som angivet i opskriften (38%) og så gi' den et skvæt oveni for at være sød ved rejerne.

ronaldingo  -  2011-05-25 19:57:14
Det smager simpelthen bare fanstasisk! Er lavet flere gange, alle gange med stooor succes! :)

  -  2011-05-17 22:07:44
Har lavet det er par gange nu, og hold op hvor er det lækkert...

Jakob  -  2011-03-28 16:26:49
Hvilken slags chilisauce er der snakke om her?? sød/stærk.. Evt. et mærke som kan anbefales??

sannie  -  2011-02-21 14:21:30
det smager fantastisk elsker denne ret

Maja  -  2010-12-02 15:01:43
Synes også at det er for fedt med fløden - kalorieindhold for højt - brugte minimælk som jeg bare jævnede - man kan sagtens komme mere peberfrugt i:-) Ellers var den bare rigtig lækker og nem at lave!

smukkedukke  -  2010-11-18 16:42:21
brug kokosmælk istedet for fløde! det sundere, billigere og smager fantastisk!

Wisti  -  2010-08-11 12:41:55
Plejer at købe de frosne rejer. Skal de optøes og så koges først ell. kan de tøs op og så bare på panden?

Carsten  -  2010-06-30 18:21:29
Har ikke prøvet den, men varer ikke længe så skal det prøves! det ser let ud, og med de gode oplevelser fra andre bugere, må den prøves!

  -  2010-04-06 15:48:01
Super lækker ret, smager fantastisk. Er ellers ikke til varme rejer, men her var det alletiders. Måske lidt stærk, men der kan justeres med chilien.

lotte  -  2010-04-01 12:31:41
prøv med kylling det er meget lækkert

Maja  -  2009-07-15 21:30:49
Dejlig ret. Jeg brugte tørret chili i stedet for chilisauce, derudover varrigerede jeg ved anvende champignon, squash i stedet for peberfrugt, med meget godt resultat. Madflødesaucen endte med at smage af champignon og af chili, kom også et skvat citron i som et pift. Jeg anbefaler denne ret hvis du har brug for at blive mæt da det er en meget mættet ret, desuden er den god for immunforsvar og blodtryk med ingredienserne henholdsvis hvidløg og chilli, og så smager den rigtig godt. ;-). God fornøjelse med denne ret.

Stinna  -  2006-12-03 21:44:58
Jeg havde ikke peberfrugt, så brugte agurk i stedet - og det var virkelig lækkert! Desuden saft fra to lime, da jeg synes retten manglede et lille pift. Det kan absolut anbefales!

Merete  -  0000-00-00 00:00:00
Til tippet om fløden: spild af penge. Køb almindelig piskefløde, bland kun halvdelen af fløden (38%) i - dvs 2 ½ dl - og put så 2 ½ dl vand, evt. let jævnet med mel i. Det er hvad madlavningsfløde består af!

Pernille  -  0000-00-00 00:00:00
Tip: Spar på fedtet - brug madlavningsfløde(18% fedt) istedet for alm. fløde(38% fedt)

Korna  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækker!!!! Kan klart anbefales

  -  0000-00-00 00:00:00
med få justeringer

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Den glæder jeg mig til at prøve :)

Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig lækker ret, smager SÅ dejligt. Kan klart anbefales