Wienersnitsel

Wienersnitsel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Wienersnitsel, billede 4 Wienersnitsel, billede 1 Wienersnitsel, billede 2 Wienersnitsel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverkalvefileter eller inderlår, højst 1 cm. tykke
1 æg
1 dl.rasp
 fint salt
 hvid peber
 Smør (til stegning)
 
 Pynt:
 Citronskiver
 Kapers
 Ansjosfileter
 
Opskrift:
Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul.

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.

Vend herefter schnitzlerne i salt og peberblandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig.

Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes. Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, er paneringen brug og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok.

Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varmt fad, læg herefter citronskiver på schnitzlerne - og oven på citronskiven lægges ansjosfilet og kapers.

Brasekartofler er klassisk tilbehør til denne ret.





karakterer:
Opskriften er vist 50714 gange,
og udskrevet 944 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-25 15:58:58
hvis man vil være sparesommelig kan man bruge svindemørbrad, denne delses i 2 stykker, halves på langs og skæres over

  -   2011-10-27 10:56:07
de blev rigtig gode og vi fik kapers sovs til umm lækkert

  -   2010-11-11 16:40:27
en ordenlig omgang broccoli er heller ikke dårligt

  -   2008-03-31 16:46:59
jeg vil blot tilføje at der er vigtigt at vende kødet i mel inden man vender i æg, således bliver raspen på snitzlerne under stegning

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg synes der skal ærter til