Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet Lasagnette

Hjemmelavet Lasagnette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hjemmelavet Lasagnette, billede 4 Hjemmelavet Lasagnette, billede 1 Hjemmelavet Lasagnette, billede 2 Hjemmelavet Lasagnette, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Båndpasta, frisk
   
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
250 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
200 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Sovs:
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Start med at svits champignoner i skiver bacon & kødet. Blande derefter alle ingredienserne undtagen pastaen & osten. Lad det simre i cirka 20 minutter.

Sovs:
Start med at smelt smøren i en gryde hvor efter du hælder melet i og blander. Hæld nu mælken stille i mens du pisker, smag til med salt/peber.

Find en bradepande som er stor nok 23x28 cm., put det friske pasta i bunden, hæld kødsovsen over pastaen og fordel sovsen og osten kødsovsen.

Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og giv retten 35 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (73 stemmer)

Opskriften er vist 164440 gange,
og udskrevet 2656 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15622 (3719 kcal)
KJ pr. Pers. 3905 (929 kcal)
Vægt ialt 2821 gram
Vægt pr. Pers. 705 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 553 KJ (131 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 12.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bethina  -  2014-01-09 19:46:29
Rigtig god. Brugte "tør" pasta,jeg kogte lidt først. Brugte penne i den grove udgave,men det kan man jo selv bestemme. Kogte hvad der kunne være i 3 krus. Synes det var passende. Det meste af osten kom jeg i mælkesovsen. Lækkert. :-)

Martin1012  -  2012-04-12 16:20:56
Skal man proppe pastaerne i kogt eller ukogt?

Margit  -  2010-11-17 18:08:18
Jeg brugte rød peber og løg til kødsovsen, og blandede revet ost samt lidt muskatnød i sovsen. Det blev super godt! Sovsen kan dog godt bruge lidt mere mælk, så lasagnetten ikke bliver for tør... God opskrift!

Klassen  -  2010-06-23 11:58:36
vi har lige lavet den i klassen.. den var rigtig god,

Per  -  2010-06-17 07:57:44
Vi skar pastane i mindre stykker og blande den i kødsaucen, første gang blev den nemlig noget hård ved blot at blive lagt i bunden.

carsten  -  2010-02-28 15:54:24
kom lidt muskatnød og revet ost i sovsen, det bliver den bestemt ikke dårligere af..

Pernille  -  2009-06-10 16:59:22
Til andre vegetare vil jeg sige: Den er også god uden kød!

Marie  -  2009-02-10 18:13:34
"Tænd ovnen på 200 grader og giv retten 35 min."'Skal den sættes i kold eller forvarmmet ovn?

nairB  -  2008-06-16 14:39:24
Som så mange andre opskrifter er denne lidt svær at lave som "single", med regulær (hård) pasta og blot to kogeplader, men jeg er overbevist om at den nok skal blive et hit :) Tak for opskriften. PS: Overså at der stod ½l. Sovsen var lige ved at gå i vasken da jeg troede det var dl :p

holger  -  2007-10-09 16:01:28
den skal jeg have juleaften. bare lækker! jeg har lige lavet den for mine delebørn og de sagde bare... MUMS..

  -  2007-10-09 15:59:54
smovse

kimmie  -  2007-10-09 15:59:13
mums.. jeg kan kun sige et ord og det er MUMS

Kimie  -  2007-09-19 17:03:58
Den er rigtig lækker og nem

Anders  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste Lasagnette jeg har prøvet, mange tak for opskriften.

Nanna  -  0000-00-00 00:00:00
Èt eneste ord, dækker smagsoplevelsen: MUMS!