Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot

Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot, billede 4 Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot, billede 1 Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot, billede 2 Grydestegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Sauce:
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Agurkesalat:
1.5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 Peberkorn, sorte
1 laurbærblade
200 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
   
  Rabarber kompot:
300 gram Rabarber renset vægt
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Fyld kyllingen med persille, gem stilkene.

Varm olie op i en stor stegegryde og brun kyllingen på alle sider. Krydr med salt og peber. Skru blusset ned til svag varme, tilsæt vand og persillestilke og læg et låg over gryden. Steg kyllingen i ca. en time. Tag kyllingen op og hold den varm mens saucen laves færdig. Skum eventuel fedt af skyen. Kog skyen op og tilsæt majsstivelsen opløst i en halv dl vand (eller hvedemel rystet sammen med vand). Smag til med salt og peber.

Agurkesalat:
Kog eddike, sukker, salt, peber og laurbær op i en gryde. Lad lagen køle af. Hæld lagen over agurkerne i tynde skiver, læg en skål eller tallerken over agurkerne for at give dem et let pres. Lad dem trække indtil kyllingen er færdig. Agurkesalaten kan også laves dagen inden. Inden servering tages agurkerne op af lagen og kommes i en skål.

Tip:
En hurtig agurkesalat laves ved at røre sukker med den kolde eddike og tilsætte lidt salt og peber. Agurkerne kommes i og salaten er færdig.

Rabarberkompot:
Kom rabarberne i 2-3 cm stykker i en gryde med sukkeret og et par spsk. vand. Kog rabarberne langsomt op og lad dem koge møre uden at de koger ud, ca. 5 minutter juster evt. smagen med ekstra sukker hvis rabarberne er meget sure.

Skær kyllingen ud i stykker og server dem med saucen, agurkesalaten, kompotten, kogte kartofler og en stor skål grøn salat.

Tilbehør:
Kogte kartofler og en stor skål grøn salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (30 stemmer)

Opskriften er vist 139544 gange,
og udskrevet 5275 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12298 (2928 kcal)
KJ pr. Pers. 3074 (732 kcal)
Vægt ialt 3424 gram
Vægt pr. Pers. 856 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 359 KJ (85 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 10.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

pia buller oesten  -  2020-04-20 15:22:32
og så en god gammeldags opbagt sovs , så er den perfekt.

Kokken.  -  2016-08-18 10:14:51
Også kendt som "kylling danoise" Men bid mærke i at, det ikke er kylling danoise, uden rabarber kompotten. Lidt løg med i gryden når du koger kyllingen, giver en god fond til at lave sovsen af.

MM  -  2012-03-12 09:56:56
Prøv også med løg i agurkesalaten. Det bruger jeg altid. Det gør salaten dejlig frisk.

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Til dit tip om hurtig agurkesalat: Sådan gør jeg for det meste, men bruger en god hvidvinseddike i stedet for den alm. lagereddike. Giver en blødere og meget pikant smag

gert_grass  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig god! Er blevet hele familiens (fra bedsteforældre til børnebørn) favorit, når der skal være kylling på menuen.