Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegte sild med rabarberkompot, stuvede brændenælder og skvalderkål samt nye kartofler

Stegte sild med rabarberkompot, stuvede brændenælder og skvalderkål samt nye kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Skvalderkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
8–10 sildefileter (friske eller frosne)
 lille bundt rabarber
 sukker
 rugmel
 vanillesukker
 nonoxal
1 bdt.persille
1 posenye kartofler
1 bdt.friske brændeældeskud
1 bdt.frisk skvalderkål
 dl.piskefløde
 havsalt
 friskkværnet peber
 smør eller "Kærgården
 
Opskrift:
Kartofler:
Kartoflerne vaskes grundigt og skrabes eventuelt og koges i letsaltet vand til de er møre.

Stuvede brændenælder og skvalderkål:
Topskuddene fra brændenælderne pilles af stænglen. Husk gummihandsker! Bladene fra skvalderkålen pilles af stilkene. Bladene skylles grundigt i flere hold koldt vand. Bladene dryppes af i et dørslag, hvorefter stakken af blade skæres groft ud med en kniv på et skærebræt. Tilsæt evt. et halvt bundt groftskåret persille. Bladene sauteres (varmes i fedtstof uden at brune) i lidt smør eller rapsolie til bladene er blevet bløde. Herefter tilsættes 2 ½ dl. piskefløde lidt havsalt og friskkværnet peber. Det hele koger ind til en cremet konsistens.

Rabarberkompot:
Ca. 200 g sukker og 1 tsk. vanillesukker smeltes i en gryde sammen med ca. ½ dl vand. Når sukkerlagen er smeltet tilsættes 3-4 stængler skyllede rabarber, der er skåret i små stykker på ca. 3 cm. Herefter varmes rabarberne langsomt i gryden - uden at koge – til de er møre. For at fjerne syren fra rabarberne, kan der tilsættes 1 tsk. Nonoxal.

Stegte sild:
Sildefileterne skylles i koldt vand, hvorefter de vendes i rugmel tilsat havsalt og friskkværnet peber. Silden præsenterer sig pænest, hvis den vendes i melet med kødsiden mod hinanden. Dvs. at sildefileten lukkes sammen, så det kun er skindsiderne, der får mel.

Sildefileterne steges i rigeligt smør på panden, og her er det en god idé at presse dem let med en gaffel, mens de steger, så de ikke ”folder” sig ud under stegningen. Dette gentages efter de er blevet vendt.

De stegte sild anrettes på en tallerken (ca. 2 – 3 stk. pr. person). Med en ske lægges forsigtigt rabarberkompot ovenpå. Ved siden af lægges de stuvede brændenælder og skvalderkål og de kogte kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 8952 gange,
og udskrevet 279 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Rita Retsby, Kolding  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift på kompot