skal af 1 usprøjtet citron skal af 1 usprøjtet citron
2
æggehvider2 æggehvider
15
g.
smuttede mandler15 g. smuttede mandler
Smør til formen Smør til formen
1
spsk.
flormelis.1 spsk. flormelis.
Opskrift:
Læg rosinerne i blød i rom, gerne dagen i forvejen. Rør smør og sukker lyst og skummende. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen. Lun mælken let og rør gæren ud heri. Rør denne blanding i dejen skiftevis med melet. Tilsæt salt og revet citronskal. Pisk æggehviderne stive. Kom de udblødte rosiner i og vend til sidst de piskede hvider i dejen med let hånd. Smør formen godt og drys let med mel. Flæk de smuttede mandler og læg dem i bunden af formen. Fyld dejen forsigtigt i, så mandlerne bliver på plads. Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time. Tænd ovnen og stil den på 200 grader. Bag gugelhupfen ½ time på ovnens midterrille. Lad den køle lidt af inden den vendes ud på en bagerist. Drys et tyndt lag flormelis over når kagen er afkølet.
Tips:
Brug en buddinge eller randform. Er formen større end 1½ ltr må portionen forøges for at få den rette højde på kagen.
Den kan også bages uden fyld og spises med smør. Kan fryses.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(15 stemmer)
Opskriften er vist 16604 gange, og udskrevet 411 gange.
Kommentarer
Nikolaj - 2008-05-08 19:26:59 jeg kommer helt til at savle bare når jeg kigger på opskriften
John Løgbrød - 0000-00-00 00:00:00 den er bare guf
Hyttemeyer - 0000-00-00 00:00:00 God kage....
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider