Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gugelhupf (tysk romkage)

Gugelhupf (tysk romkage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rom

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :



Ingredienser:
75 g.rosiner
½ dl.rom
100 g.smør
40 g.sukker (½ dl)
2 æggeblommer
 dl.mælk
30 g.gær
300 g.hvedemel (ca 5 dl)
½ tsk.salt
 skal af 1 usprøjtet citron
2 æggehvider
15 g.smuttede mandler
 
 Smør til formen
1 spsk.flormelis.
 
Opskrift:
Læg rosinerne i blød i rom, gerne dagen i forvejen. Rør smør og sukker lyst og skummende. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen. Lun mælken let og rør gæren ud heri. Rør denne blanding i dejen skiftevis med melet. Tilsæt salt og revet citronskal. Pisk æggehviderne stive. Kom de udblødte rosiner i og vend til sidst de piskede hvider i dejen med let hånd. Smør formen godt og drys let med mel. Flæk de smuttede mandler og læg dem i bunden af formen. Fyld dejen forsigtigt i, så mandlerne bliver på plads. Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ time. Tænd ovnen og stil den på 200 grader. Bag gugelhupfen ½ time på ovnens midterrille. Lad den køle lidt af inden den vendes ud på en bagerist. Drys et tyndt lag flormelis over når kagen er afkølet.

Tips:

Brug en buddinge eller randform. Er formen større end 1½ ltr må portionen forøges for at få den rette højde på kagen.

Den kan også bages uden fyld og spises med smør. Kan fryses.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (15 stemmer)

Opskriften er vist 16296 gange,
og udskrevet 402 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nikolaj  -  2008-05-08 19:26:59
jeg kommer helt til at savle bare når jeg kigger på opskriften

John Løgbrød  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare guf

Hyttemeyer  -  0000-00-00 00:00:00
God kage....