Flødehorn

Flødehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Flødehorn, billede 4 Flødehorn, billede 1 Flødehorn, billede 2 Flødehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
35 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smør og og fløde varmes til smørret er smeltet.
Hæld det over i et andet fad, og når det er håndvarmt smuldres gæren i. Æg og æggeblomme piskes sammen med sukkeret og blandes i.
Melet æltes i til slut. Slå dejen godt op ad siden af fadet inden den stilles til hævning. Lad den hæve 30 minutter.

Dejen slås sammen og deles i 4 lige store dele. Lav en bolle af hvert stykke dej og rul den ud til en cirkel, 15 cm i diameter. Del hver cirkel i 4 og form nu hver trekant til horn ved at rulle dem sammen fra den brede side. Læg hornene på en bageplade og lad dem hæve 20 minutter.

Pensl nu hvert horn med sammenpisket æg og fløde, og drys med hakkede mandler og tesukker.

Hornene bages ved 200 grader på midterste rille, til de er smukt gyldne, ca. 15-20 minutter.

Tips:

Som meget andet gærdej smager disse flødehorn bedst friskbagte.


karakterer:
Opskriften er vist 16899 gange,
og udskrevet 1071 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15048 (3582 kcal)
KJ pr. stk. 940 (223 kcal)
Vægt ialt 1000 gram
Vægt pr. stk. 62 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1504 KJ (358 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 20.7 gram
Kulhydrat 37.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu