Flødehorn

Flødehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Flødehorn, billede 4 Flødehorn, billede 1 Flødehorn, billede 2 Flødehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
2 dl.piskefløde
100 g.smør
40 g.gær
1 æg
1 æggeblomme
40 g.sukker
400 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 sammenpisket æg
2 spsk.fløde
 
 Pynt:
35 g.smuttede hakkede mandler
 lidt tesukker
 
Opskrift:
Smør og og fløde varmes til smørret er smeltet.
Hæld det over i et andet fad, og når det er håndvarmt smuldres gæren i. Æg og æggeblomme piskes sammen med sukkeret og blandes i.
Melet æltes i til slut. Slå dejen godt op ad siden af fadet inden den stilles til hævning. Lad den hæve 30 minutter.

Dejen slås sammen og deles i 4 lige store dele. Lav en bolle af hvert stykke dej og rul den ud til en cirkel, 15 cm i diameter. Del hver cirkel i 4 og form nu hver trekant til horn ved at rulle dem sammen fra den brede side. Læg hornene på en bageplade og lad dem hæve 20 minutter.

Pensl nu hvert horn med æggeflødemassen, der er rørt sammen, og drys med mandler og tesukker.
Hornene bages ved 200 grader på midterste rille, til de er smukt gyldne, ca. 15-20 minutter.

Tips:

Som meget andet gærdej smager disse flødehorn bedst friskbagte.


karakterer:
Opskriften er vist 15837 gange,
og udskrevet 1053 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Loni  -  2021-10-10 22:30:39
Hvad mener du med æg og æggeblomme piskes sammen