Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Klidboller

Klidboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hvedeklid

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Klidboller, billede 4 Klidboller, billede 1 Klidboller, billede 2 Klidboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Hvedeklid 1 dl. vejer 25 gram.
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Fuldkornshvedemel
420 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Hvedeklid og ymer røres sammen og står tildækket til næste dag.

Lunkent vand og gær røres sammen. Hvedeklid, smeltet margarine samt de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.

Dejen slåes ned og formes til boller. Efterhæver på pladen ca. 15 minutter.

Pensles med vand. Bages ca. 30 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (11 stemmer)

Opskriften er vist 77155 gange,
og udskrevet 1384 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9706 (2311 kcal)
KJ pr. stk. 539 (128 kcal)
Vægt ialt 1047 gram
Vægt pr. stk. 58 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 927 KJ (220 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 40.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gerda  -  2019-10-15 14:19:57
Rigtig gode samme dag.

Linett  -  2011-02-28 10:12:18
Man kan sagtens bruge olie i stedet for magarine

Camilla  -  2011-02-25 12:40:26
Man kan skifte yoghurten med græsk yoghurt, og govhvede med rugmel men så pas på med hvede melet, jeg brugte ca. 350 gr. Bagetiden er max 15 min, men absolut en dejlig bolle ;-)

Lotte  -  2011-02-17 15:16:48
Skiftede hvedeklidene ud med knækkede rugkerner og det var super.

  -  2011-02-17 15:01:04
Ingen bolle skal bage i 20 eller 30 minutter !!!!! Jeg tror der er byttet om på hævetid og bagetid.. lad dem hæve i 30 min og bage i max 15 minutter..

Per  -  2009-07-11 14:53:45
Vi bagte dem i alm. ovn, og de kunne nøjes med omkring 20 minutter. Skorpen blev ret hård.

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
superlækre