Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt duebryst anrettet på linseragout med sauce af champignon, vindruer og portvin

Stegt duebryst anrettet på linseragout med sauce af champignon, vindruer og portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Duebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 frisk ung due
1 dl.udblødt grønne linser (puy)
50 g.bacon (fast)
1 lilleskrællet gulerod
1 porre
1 rødløg
1 lillestykke selleri
 lidt frisk timian
 lidt hvidløg
1 dl.hønsebouillon
8 blå druer
1 skalotteløg
5 champignons
1 dl.portvin
1 dl.brun kalvefond
 
Opskrift:
Brystet skæres af duen. Skroget bankes med kødhammer og sættes over at småsimre med portvin og fond. Bryststykkerne bankes let med hånden og fedtet snittes, og krydres med salt og peber. På varm pande steges bryststykkerne på skindsiden og dækkes til med stanniol og sættes på svag varme ca. 4 min. Sluk og lad trække.

Bacon skæres i små tern og sauteres i gryde til fedtet er kogt af. Imens skæres løg, gulerødder, selleri og porre i små fine tern (brunoise), og tilsættes bacon - krydres med timian og lidt hvidløg og vendes med linserne og lidt hønsebouillon. Smages til med salt og peber.

Skalotteløget ristes på hed pande i lidt olie, tilsættes champignon i kvarte og ristes godt. Sigt portvins-duefonden over og lad koge op og tilsæt til sidst vindruer i halve uden sten.

Linseragouten anrettes pænt midt på tallerknen - eventuelt i rund cylinderform. Ovenpå lægges bryststykkerne, der eventuelt kan skæres op på skrå midt igennem Saucen med champignon og druer arrangeres nydeligt omkring. Pyntes med lidt frist timian.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 15568 gange,
og udskrevet 311 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu