Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Citronmarineret laks

Citronmarineret laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Citronmarineret laks, billede 4 Citronmarineret laks, billede 1 Citronmarineret laks, billede 2 Citronmarineret laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
4 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Dressing:
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Dild, frisk
   
Opskrift:
Laksen skæres i skiver, der lægges lagvis i et fladt fad. Der drysses friskkværnet peber på hvert lag. Til sidst hældes saften af citronerne og appelsinen over. Saften skal dække laksen. Stilles koldt i 2 døgn.

Man kan tydeligt se hvornår retten er færdig, idet laksen skifter farve til en lækker lyserød kulør.

Serveres på italiensk Filone, eller andet godt brød, med cremefraiche rørt op med rigelige mængder friskhakkede krydderurter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (11 stemmer)

Opskriften er vist 99470 gange,
og udskrevet 1097 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6160 (1466 kcal)
KJ pr. Pers. 1232 (293 kcal)
Vægt ialt 1200 gram
Vægt pr. Pers. 240 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 513 KJ (122 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kathe Nørby  -  2018-10-16 15:11:36
Jeg brugte både citron, lime og appelsinsaft. I stedet for den almindelige dressing, lavede jeg en mere spændende med creme fraiche, ingefær og chili. Brugte den som en del af en buffet og den var meget populær.

Vibeke  -  2011-11-17 10:06:15
Rigtig god forret, ja det tager 2 døgn, laksens struktur bliver som kogt/dampet laks, meget lækker og slet ikke sur :-) Og så gør det jo ikke noget at det samtidigt er super nemt.

Amatøren gatsronomen  -  2010-11-26 18:51:29
tager det virkelig 2 døgn????

Linda  -  2008-12-19 14:11:57
Der skal beregnes ca 100 g laks pr person. Som der står i opskriften skal saften dække fisken. Ca en dl cremefraiche

christina  -  0000-00-00 00:00:00
til hvor manger personer???

  -  0000-00-00 00:00:00
hvor mange personer