Pizza dej

Pizza dej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Mel - Pizzamel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Pizza dej, billede 4 Pizza dej, billede 1 Pizza dej, billede 2 Pizza dej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
250 gram Pizzamel AMO 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i den lune væske. Tilsæt olie, salt og mel lidt ad gangen og ælt dejen sej og smidig. Strø lidt mel over og lad dejen hæve ¾-1 time til dobbelt størrelse.

Del derefter dejen i to dele og rul dem ud ca. ½ cm. tykke og ca. 20 cm i diameter.

Læg de to udrullede bunde på bageplade med bagepapir og lad dem hæve ca. 30 minutter. Sæt dem i en 225 grader varm ovn og bag dem ca. 20 minutter

Tips:

Pizzabundene kan forbages 10 minutter inden fyldet kommes på, så bliver bunden sprødere. Dejen kan også rulles ud til en stor firkantet plade eller kan formes til portionspitzzaer.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pizzadej

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (90 stemmer)

Opskriften er vist 83617 gange,
og udskrevet 1633 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4702 (1119 kcal)
KJ pr. stk. 2351 (559 kcal)
Vægt ialt 453 gram
Vægt pr. stk. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1038 KJ (247 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 39.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-12-09 15:30:36
Kan man godt lave dejen uden olie?:-)

Emilie  -  2011-04-03 16:26:19
virkelig god pizza opskrift

Jeanette  -  2009-03-27 17:43:48
Mmm Lækert.:P Pizzamel er nu megte ik.

Kokken  -  2007-03-05 11:39:07
Efter flere års erfaring må jeg sige at kun hvedemel virker ordenligt. Giver den bedste bund og smag, men husk nu at smøre bunden med ketchup! dette giver en utroelig god smag.

Kåger  -  0000-00-00 00:00:00
jeg brugte rugbrødsmel... Det virkede ikke helt efter hensigten..

Michelle  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte også hvedemel, det kan varmt anbefales ;D

Nadia  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har en slanke bog her hjemme , der står man kan bruge hvedemel hvis man nu ikke har noget durummel eller grahamsmel .

Annakasandra  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også bare bruge hvedemel, hvis man ikke har andet

Jens  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg havde ikke pizzamel, og brugte istedet 50% hvedemel og 50% grahamsmel. Med god succes.