Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gammeldags rabarberkage (kogt)

Gammeldags rabarberkage (kogt), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gammeldags rabarberkage (kogt), billede 4 Gammeldags rabarberkage (kogt), billede 1 Gammeldags rabarberkage (kogt), billede 2 Gammeldags rabarberkage (kogt), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rabarber renset vægt
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Rasp:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Frigør rabarberstilkene for blade og fod. Skær rabarberstilkene i stykker af 2-3 cm. og kom dem i en tilpas gryde.

Drys sukkeret over rabarberne og sæt dem over svag varme. Rabarberne koges til en grød men må ikke koge helt ud. Tilsæt evt mere sukker efter smag, men ikke for meget. Rabarbergrøden jævnes evt. med kartoffelmelsjævning.


Raspen ristes:
Smørret brunes på panden. Sukker og rasp blandes og ristes i smørret, til det er sprødt. Der røres i det, mens det afkøles.


Servering:
Lige før serveringen lægges rabarbergrød og rasp lagvis i en skål, der pyntes med flødeskum.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (38 stemmer)

Opskriften er vist 149395 gange,
og udskrevet 3832 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14521 (3457 kcal)
KJ pr. Pers. 1815 (432 kcal)
Vægt ialt 1804 gram
Vægt pr. Pers. 225 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 804 KJ (191 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 30.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kirsten  -  2014-05-24 13:03:07
SE det er rabarberkage som min mor lavede den i 50erne ... jeg ryger med på et nostalgiflip, for når jeg har kogt rabarber i min saftkoger, bruger jeg alle trevlerne til rabarberkage (jeg hader spild), og i stedet for rasp rister jeg havregryn ... det er en mormorkage ... prøv også at servere den med soft-ice til ... et HIT

dorthe  -  2012-05-28 11:33:38
ekstra god, lidt knuste mandler blandet sammen med makroner, dejlig sommerdesert.

Elisabeth  -  2012-05-11 12:05:37
nem og god opskrift.

Per  -  2008-05-11 21:58:17
Nonoxal er calciumchlorid og det tilsættes for at neutralisere syren i rabarberne som ellers kan gå ud over dine tænder og knogler. Det kan købes i de fleste supermarkeder og det plejer at stå sammen med atamon og andre sylteting.

  -  2008-05-11 17:09:58
behøves man at bruge rasp

karin  -  2007-06-15 18:29:29
undskyld men hvad er non-oxalsyre ? har jeg aldrig hørt om og hvor køber man det ?.....

jytte  -  0000-00-00 00:00:00
Brug ristede havregryn i stedet for rasp, det giver meget mere smag .

vennebjerg  -  0000-00-00 00:00:00
hvad med oxalsyren

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Så her skal den förste rababer bara smage!!!

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis man bruger makroner, kan man give laget i bunden en sjat solbærrom, det smager vidunderligt.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes der mangler de knuste makroner, og sidste lag skal være rasp.

Lille-bror  -  0000-00-00 00:00:00
Som hvor mor lavede den :o). Tilføjede en spk. non-oxalsyre