Rabarberis med nøddemarengs

Rabarberis med nøddemarengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bunde:
4 æggehvider
125 g.sukker
20 g.hasselnøddespåner
 
 Rabarberis:
400 g.vinrabarber
85 g.sukker
4 dl.piskefløde
2 æggeblommer
 
 Sauce:
400 g.(frosne) jordbær
1 dl.sød hvidvin
 evt. lidt sukker
 
Opskrift:
Dæk en bageplade med bagepapir. Tegn to cirkler med en diameter på 22 cm. De skal være i cm mindre end formens diameter. De skal kunne være i formen og helst helt ud til siderne. Sæt ovnen på 130 grader.

Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i. Vend nøddespånerne i de meget stive hvider. Bred marengsdejen ud i de to cirkler. Sæt dem straks i ovnen.

Bag dem 50-60 minutter, til bunderne er tørre og let gyldne. Løsn bundene fra papiret og lad dem svale på en bagerist.

Skær rabarberne i stykker på i cm og bland dem med sukkeret. Lad dem mørne ved svag varme i en tykbundet gryde og lad dem blive helt kolde.

Pisk fløden stiv. Rør ægge-blommer og rabarber i. Læg den ene marengsbund i formen, hæld blandingen over og dæk med den anden marengs-bund. Stil den i fryseren mindst 5 timer.

Blend jordbærrene (gerne uoptøede) til puré. Smag til med vin og evt. sukker. Lad isen stå en halv times tid i stuetemperatur, inden den serveres med jordbærsaucen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hjemmelavet rabarberis

karakterer:
Opskriften er vist 13710 gange,
og udskrevet 420 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu