Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs

Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs, billede 4 Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs, billede 1 Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs, billede 2 Fasan med porrer, ovnstegte kartofler, rødvinssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 helefasan eller 4 store fasanbryster
 salt
 peber
 
 Dampede porer:
2 porrer
 friskhakket persille
 
 Sauce:
1 spsk.olie Skroget fra fasanen (eller et par lunser af kødet)
 Toppen af to porrer
1 løg, skåret i både
1 gulerod, groft snittet
 Tre stilke timian
5 laurbærblade
10-15 sorte peberkorn
1 spsk.tomatpuré
0-5 dl.balsamico eddike
5 dl.rødvin
0.5 dl.vand
4 spsk.maizena
 
 Kompot:
50 g.honning
50 g.smør
50 g.valnødder
50 g.hasselnødder
20 vindruer uden sten - halveret
 
6 bagekartofler
0.5 dl.finthakket frisk timian
200 g.finthakket bacon
 olivenolie til pensling
 salt
 peber
 


Opskrift:

Fasan:
Hvis du bruger en hel fasan skal den klippes op ligesom en kylling. Kødet skæres fra benene og skroget gemmes til sovsen. Kødet - hvad enten det er fra en hel fasan eller fire fasanbryster brunes på en pande i olie, hvorefter der skrues ned, og kødet gennemsteges 3-5 minutter på hver side.

Dampede porrer med persille:
Toppen af de to porrer skæres fra og gemmes til sovsen. Resten halveres og snittes på langs til tynde strimler. De dampes i letsaltet kogende vand i ca. 1 min og vendes med friskhakket persille.

Rødvinssovs:
Varm olien op i en gryde ved høj varme. Skroget fra fasanen (eller et par lunser af kødet) sauteres sammen med løg, gulerod, timian, laurbærblade og peberkorn i ca. 10 min. Tilsæt tomatpuré og sautér yderligere 1 minut. Skub grøntsagerne til side i gryden, tilsæt balsamico og kog helt ind. Tilsæt dernæst rødvin og kog det ind til det halve, inden vandet kommes i til sidst. Lad det hele simre en halv time og si sovsen. Rør maizena op i vand og tilsæt lidt af gangen, til du opnår den ønskede konsistens. Sovsen kan evt. smages til med lidt portvin efter behag.

Nødde-vindrue kompot:
Varm honning og smør i en tykbundet gryde ved middel varme. Tilsæt nødderne og vend dem til blandingen hænger ved. Tag blandingen fra varmen og vend de halverede druer i lige inden servering.

Ovnstegte kartofler med bacon og timian:
Skræl bagekartoflerne og del dem i kvarte . Pensl med olie og drys med timian og bacon, inden de bages i ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (16 stemmer)

Opskriften er vist 95153 gange,
og udskrevet 4050 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

helle  -  2010-02-19 22:02:56
lyder rigtig lækkert, men hvad kan bruges i sovsen fremfor rødvin?


Regitze  -  2009-01-14 18:44:10
Denne ret valgte jeg til min runde fødselsdag. Det var et godt valg! En hyggelig og ukompliceret ret at forberede og et sansebombardement for øjne, næse, smagsløg og dermed for lykkecenteret:) (I weekenden skal vi prøve tilbehøret med vildgås..)


Karen  -  2008-10-27 16:10:36
Nu har jeg lavet denne ret med fasan og det hele, og jeg må da sige den er bare SÅ god, saftigt kød og lækkert tilbehør, kan kun anbefale den.


nellemann  -  2008-02-28 19:32:41
Det er en rigtig god måde at få fasan på, kødsaften er bevaret.