Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Blomkål med ostesauce

Blomkål med ostesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Blomkål med ostesauce, billede 4 Blomkål med ostesauce, billede 1 Blomkål med ostesauce, billede 2 Blomkål med ostesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Sauce:
3 dl. Blomkålsvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Peberrod
Paprika
   
  Pynt:
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Fjern bladene fra kålen og del den i buketter. Kog blomkålen i letsaltet vand. Tag kålen op og læg den i et ovnfast fad.

Til saucen smeltes fedtstoffet i en gryde, og der bages op med mel og blomkålsvand til en tyk sauce. Tilsæt osten og rør godt til den er smeltet. Smag stuvningen til med peber og paprika, og hæld den over kålen.

Drys med lidt ost eller rasp og sæt fadet i alm. ovn under grill øverst i ovnen 5-10 minutter til retten har fået en gylden skorpe.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)

Opskriften er vist 102686 gange,
og udskrevet 2110 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 2656 (632 kcal)
KJ pr. Pers. 664 (158 kcal)
Vægt ialt 1202 gram
Vægt pr. Pers. 300 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 221 KJ (52 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Shc  -  2014-10-20 18:18:45
Jeg havde lidt kød til overs. Det kom jeg ved. Smager bare så godt.

123  -  2013-05-12 11:36:54
Jeg kommer fra en engelsk familie og vi plejer at spise frikadeller og kartofler til.

Per  -  2010-01-27 08:10:29
Peberroden har vi brugt i saucen

Anni Wacht   -  2010-01-23 11:28:48
Hvor kommer peberoden ind i billedet?

camilla  -  2009-10-06 19:54:02
ser lækkert ud, men hvad spiser man til...?

  -  2008-05-15 16:42:11
Som Sauce anvendes Knorr Carbonara al Gusto.

Rikke  -  2007-09-23 19:01:02
Vil også lige sige, at kan man li' en god ostesmag, så tilføj en stærkere ost i stedet for mild.

Rikke  -  2007-09-23 18:58:45
Man kan sagtens tilføje andre grøntsager foruden blomkål. Jeg har lige lavet retten som tilbehør her til aften, og jeg tilføjede gulerødder og kartofler.

Signe  -  2007-02-17 17:13:23
Woodman har ret - tag saucen af varmen og hæld derefter osten i.

woodman  -  0000-00-00 00:00:00
glimrende opskrift - men hvis sovsen koger så bliver osten s'gu grynet