Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksetyndstegsfilet med brøndkarsesalat og grillet polenta

Oksetyndstegsfilet med brøndkarsesalat og grillet polenta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
1 kg.oksetyndstegsfilet
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
250 g.forkogt polenta (groftmalet majsmel)
1 l.kogende vand
1 dl.olivenolie
1 spsk.salt
 evt. et stykke bomuldssnor
50 g.parmesanost eller tilsvarende fast ost
 
 Salat
2 bdt.Storbladet brøndkarse eller fine nye spinatblade
1 spsk.olivenolie
½ tsk.dijonsennep
1 spsk.vineddike
 salt
 peber
 
4 kuvertbrød
 
Opskrift:
Bring 1 litter vand i kog i en gryde. Tilsæt en smule salt og det forkogte polentamel under omrøring. Tag gryden af varmen efter 1 minut (nu skal konsistensen af det forkogte polentamel være som grød). Hæld polentaen over i f.eks. en franskbrødsform og sæt den i køleskabet til afkøling. Bemærk: hvis polentaen ikke er forkogt skal den koge ca 50 minutter under jævnlig omrøring.

Rids fedtet på oksetyndstegen i rudemønster/tern. Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber. Sæt den i et lille ovnfastfad og stil den i ovnen ved 180 grader. Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen. Centrumstemperaturen skal være 55-60 grader for rosastegt kød, 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 grader for gennemstegt. Det tager 45-60 minutter. Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene. Stegefedtet kasseres.

Skyl brøndkarsen og kasser stilkene. Rør en dressing af olie, sennep og eddike og smag den til med salt og peber. Hæld dressingen over brøndkarsebladene lige før servering.

Når polentaen er stivnet i køleskabet, tages den ud og vendes ud af formen f.eks. på et skærebrædt. Ved hjælp af en bomuldssnor eller en kniv skæres den i skiver (af tykkelse som en normal franskbrødsskive). Skiverne steges gyldne ved kraftig varme i olivenolie på en pande, herefter lægges de i et ildfast fad af en passende størrelse og drysses med reven parmesanost. Tænd grillen i ovnen, stil fadet ind og lad retten blive gylden.

Server skiver af oksetyndsteg med brøndkarsesalat, grillet polenta og brød til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 24827 gange,
og udskrevet 581 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu