Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksetyndstegsfilet med pasta i valnøddesauce og rosenkål i persillesmør

Oksetyndstegsfilet med pasta i valnøddesauce og rosenkål i persillesmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
1 kg.oksetyndstegsfilet
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
100 g.franskbrød uden skorpe
1 dl.mælk
125 g.valnødder
2 fedhvidløg
½ dl.olivenolie
1 stort bdt. Bredbladet persille
50 g.parmesanost
 
¾ kg.rosenkål
25 g.smør
 
500 g.frisk fettuchini eller 300 g. tørret båndspaghetti
 
Opskrift:
Rids fedtet på oksetyndstegen i rudemønster/tern. Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber. Sæt den i et lille ovnfastfad og stil den i ovnen ved 180 grader. Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen. Centrumstemperaturen skal være 55-60 grader for rosastegt kød, 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 grader for gennemstegt. Det tager 45-60 minutter. Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene. Stegefedtet kasseres.

Valnøddesauce:
Skiver af franskbrød uden skorpe udblødes i 1 dl. mælk i ca. ½ time i en rummelig skål. ¾ af valnødderne hakkes fint, evt. på food-processor og kommes i skålen sammen med fint hakket hvidløg. Det hele røres sammen med et piskeris til en jævn, tyk masse, og herefter tilsættes olivenolie lidt af gangen. Hak persillen og tilsæt halvdelen, gem resten rosenkålene. Kom reven parmesanost i saucen og smag til med salt og peber. Gem den tykke sauce (minder om pesto i konsistens) til pastaen skal koges lidt senere.

Rosenkål i persillesmør Rens rosenkålene. Lad dem koge møre i ½ liter letsaltet vand i en stor gryde under låg 5-10 minutter. Hæld vandet fra og kom smør og persille på rosenkålene. Rør forsigtigt rundt så smørret og persillen fordeler sig over alle rosenkålene.

Kog fettuchinierne som anført på pakken i letsaltet vand. Vend valnøddesaucen i og drys de sidste valnødder over som pynt.

Anret skiver af stegen sammen med rosenkålen med persillesmør og server pasta i valnøddesauce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 16353 gange,
og udskrevet 576 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ivan Christensen  -  0000-00-00 00:00:00
Kononopskrift. Valnødsauces kan godt blive lidt klæg hvis ikke man får lavet nok