Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gammeldags grydestegt dyrekølle med vildtkompot

Gammeldags grydestegt dyrekølle med vildtkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : GaardbutikkenDirekte

Indsendt :


Gammeldags grydestegt dyrekølle med vildtkompot, billede 4 Gammeldags grydestegt dyrekølle med vildtkompot, billede 1 Gammeldags grydestegt dyrekølle med vildtkompot, billede 2 Gammeldags grydestegt dyrekølle med vildtkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.dyrekølle
 hvidløgssalt
 peber
 paprika
 smør
10 dl.bouillon
 
 Sauce:
5 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 tyttebærsyltetøj
 
 Vildtkompot:
300 g.grønne bønner
3 stilkeblegselleri
50 g.valnødder
1 lille klase blå vindruer
 smør
 
Opskrift:
Gnid køllen med krydderier. Brun den på alle sider i rigeligt smør. Hæld bouillonen over så køllen er halvt dækket. Steg den under låg i ca. 1 time. Vend 3-4 gange undervejs.
Sluk og lad køllen trække i skyen et par timer - gerne mere.

Umiddelbart før servering koges køllen op i gryden til den er gennemvarm. Tag den op og pak den ind i alufolie og et vådt viskestykke.

Sauce:
Kog skyen ind, tilsæt fløde, smag til med salt og peber samt tyttebærsyltetøj.

Vildtkompot:
Sautér bønner, fintsnittet blegselleri, nødder og druer i smør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)

Opskriften er vist 103782 gange,
og udskrevet 4737 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jesper   -  2020-01-27 18:59:59
Fuldstændig tørt og uspiselig, havde fået så meget det fik en leveret smag, jeg vil ikke anbefale denne opskrift

  -  2016-08-04 19:21:50
Kødet virkede i udskæringen meget tørt, men var helt fantastisk mørt. Og meget lækket med bønner, druer, nødder og selleri på panden.

  -  2010-10-22 22:25:22
forbasket dejlig opskrift, vil nu prøve den med vildtsvin

knud e  -  2010-06-26 22:42:01
aldrig har jeg da lavet en så lækker dyrekølle anbefales til alle der elsker vildt

Vium  -  0000-00-00 00:00:00
Vildt lækkert. Et tip kunne være at putte hvidløg i køllen i små skårne lommer. Det er rigtig godt!

Lis, Greve  -  0000-00-00 00:00:00
En meget lækker måde af lave krondyrkølle på, kødet var mørt og meget lækkert