Bønnegryde med bacon

Bønnegryde med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Hvide bønner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.tørrede, hvide bønner
1 krydderbuket
3 gulerødder
3 løg
1 fedhvidløg
 salt
 hele peberkorn
150 g.bacon evt.
1 spsk.maizenamel
½ bdt.persille
 
Opskrift:
Skyl bønnerne og lad dem ligge i blød i koldt vand i mindst 4 timer.

Hæld vandet fra bønnerne. Hæld frisk vand på, så det dækker, tilsæt krydderbuketten og lad bønnerne koge i 45 min.

Klip bacon i små strimler, der svitses i en stor gryde.

Pil løgene og hak dem groft. Skrab gulerødderne og skær dem i stave.

Kom løg og presset hvidløg i gryden og lad det svitse, til løgene er klare. Derefter tilsættes gulerødderne. Lad dem snurre med i 5 min. Pas på, det må ikke branke!

Fjern krydderbuketten fra bønnegryden. Tag bønnerne op med en hulske og læg dem i grønsagsgryden. Spæd med 5 dl af bønnesuppen. Lad retten småkoge over svag varme i ca. 20 min. Tilsæt salt og 6-8 hele peberkorn.

Hvis man synes, retten er lidt tynd, kan man jævne med maizenamel, der er udrørt i lidt vand.

Drys med hakket persille lige inden serveringen. Giv grovbrød til





karakterer:
Opskriften er vist 18988 gange,
og udskrevet 339 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu