Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Krondyrkølle med portvinssauce

Krondyrkølle med portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg

Ukendt oprindelseslandKilde : GaardbutikkenDirekte

Indsendt :


Krondyrkølle med portvinssauce, billede 4 Krondyrkølle med portvinssauce, billede 1 Krondyrkølle med portvinssauce, billede 2 Krondyrkølle med portvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.Krondyrkøllesteg (udbenet)
35 g.smør
 
 Sauce:
2 spsk.smør
1 spsk.hvedemel
3 dl.kraftig bouillon
2.5 dl.piskefløde
 madkulør
 salt
 peber
 
2-3 spsk.myseost
0.75 dl.portvin (Tawny)
 
Opskrift:
Start med at lave en opbagning af smør og mel. Spæd med bouillon og kog det et par minutter. Tilsæt piskefløde og kulør efter smag og lad sovsen koge igennem i godt 10 minutter ved god varme - smag den til.

Puds køllen fri for hinder og synlige sener. Gnid den med salt og peber og smør et lag smør på kødets overflade og sider og læg den i en bradepande. Sæt køllen i den 225 grader C. varme ovn i 20 min.

Dæmp varmen til 200 grader C. Hæld den hede sovs over kødet og steg færdig. Stegetermometret skal vise 75-80 gr. (ca. 25 min.) Tag køllen ud og dæk den med et viskestykke og lad den stå i mindst 10 min.

Si stegeskyen i en gryde, bring den i kog og kom små stykker myseost i under omrøring og spæd med portvin og om nødvendigt med mere bouillon og fløde.

Serveres med små smørdampede kartofler, kogte grønsager og tyttebær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 53911 gange,
og udskrevet 1430 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jørgen  -  2019-10-11 17:26:32
pas på bouillonen start med en halv der er meget salt i

Nuka Bjørn Heilmann  -  2016-04-01 15:55:36
Piskefløde KAN undlades!!

Mogens Lauritsen  -  0000-00-00 00:00:00
Meget lækker. Udbyggede med tilsætning af fond (rødvinsafkog af benet), og med godt resultat.