Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand,
hvor det koges i ca. 10 min.
Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen).
Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt.
Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen.
Beskrivelse:
Skærtorsdag
I mange egne af landet var skærtorsdag dagen, hvor man skulle have 9 slags kål kogt sammen. Spiste man ikke "ni-kålen", kunne man risikerere at få hovedpine, mavesmerter eller "rygværk" i det kommende år.
I mangel af ni (el. nogle steder syv) slags kål, kunne man være nødt til at snuppe noget andet grønt fx et par brændenældeblade, et græsstrå el.lign..
Forslag til de ni slags kål:
Grønkål, hvidkål, rødkål, porre, kørvel, kommen, syre, løvetand, brændenælde, persille, gavl (skvalderkål)
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.4
(6 stemmer)
Opskriften er vist 38409 gange, og udskrevet 1938 gange.
Kommentarer
Per - 2011-04-21 19:52:37 Grønkål fra frost kan bruges
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider