Søbekål - Svøbekål

Søbekål - Svøbekål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Søbekål - Svøbekål, billede 4 Søbekål - Svøbekål, billede 1 Søbekål - Svøbekål, billede 2 Søbekål - Svøbekål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.letsaltet flæsk
2 l.vand.
200 g.grønkål
 
2 spsk.mellemfine byggryn
 
Opskrift:
Flæsket koges i mørt i vandet.

Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand, hvor det koges i ca. 10 min.

Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen).

Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt.

Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen.


Beskrivelse:
Skærtorsdag
I mange egne af landet var skærtorsdag dagen, hvor man skulle have 9 slags kål kogt sammen. Spiste man ikke "ni-kålen", kunne man risikerere at få hovedpine, mavesmerter eller "rygværk" i det kommende år.

I mangel af ni (el. nogle steder syv) slags kål, kunne man være nødt til at snuppe noget andet grønt fx et par brændenældeblade, et græsstrå el.lign..

Forslag til de ni slags kål:
Grønkål, hvidkål, rødkål, porre, kørvel, kommen, syre, løvetand, brændenælde, persille, gavl (skvalderkål)

karakterer:
Opskriften er vist 39708 gange,
og udskrevet 3433 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2011-04-21 19:52:37
Grønkål fra frost kan bruges