Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Søbekål - Svøbekål

Søbekål - Svøbekål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Søbekål - Svøbekål, billede 4 Søbekål - Svøbekål, billede 1 Søbekål - Svøbekål, billede 2 Søbekål - Svøbekål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.letsaltet flæsk
2 l.vand.
200 g.grønkål
 
2 spsk.mellemfine byggryn
 


Opskrift:

Flæsket koges i mørt i vandet.

Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand, hvor det koges i ca. 10 min.

Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen).

Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt.

Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen.




Beskrivelse:
Skærtorsdag
I mange egne af landet var skærtorsdag dagen, hvor man skulle have 9 slags kål kogt sammen. Spiste man ikke "ni-kålen", kunne man risikerere at få hovedpine, mavesmerter eller "rygværk" i det kommende år.

I mangel af ni (el. nogle steder syv) slags kål, kunne man være nødt til at snuppe noget andet grønt fx et par brændenældeblade, et græsstrå el.lign..

Forslag til de ni slags kål:
Grønkål, hvidkål, rødkål, porre, kørvel, kommen, syre, løvetand, brændenælde, persille, gavl (skvalderkål)



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (6 stemmer)

Opskriften er vist 35620 gange,
og udskrevet 1518 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2011-04-21 19:52:37
Grønkål fra frost kan bruges