Søbekål - Nikål
Hovedingrediens : Kål - Grønkål Højtid: Påske Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæsket koges i mørt i vandet.
Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand, hvor det koges i ca. 10 min. Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen). Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt. Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen. |
Skærtorsdag
I mange egne af landet var skærtorsdag dagen, hvor man skulle have 9 slags kål kogt sammen. Spiste man ikke "ni-kålen", kunne man risikerere at få hovedpine, mavesmerter eller "rygværk" i det kommende år. I mangel af ni (el. nogle steder syv) slags kål, kunne man være nødt til at snuppe noget andet grønt fx et par brændenældeblade, et græsstrå el.lign.. Forslag til de ni slags kål: Grønkål, hvidkål, rødkål, porre, kørvel, kommen, syre, løvetand, brændenælde, persille, gavl (skvalderkål) |
Opskriften er vist 43261 gange,
og udskrevet 4652 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-04-21 19:52:37 Grønkål fra frost kan bruges |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne